måndag 21 september 2009

Jaktredovisning

Nu var det länge sedan jag satt vid tangenterna här på bloggen, det har varit så mycket med allt annat på sista tiden. lovar att det ska bli tätare med rapporterna från jakten i fortsättningen.
Tillgången på fågel har som alla vet inte varit den bästa och som jag upplever det så har den kännts väldigt otrygg och vill inte trycka särskilt bra.
detta gör det inte direkt lätt för tjejerna som inte tillhör de rutinerades skara.
har jobbat med revieringen och kontakten och måste säga att den börjar vara riktigt bra på alla tre nu och det blir en del lägen som har gett resultat. Minja är den av brudarna som har problem med stadgan och jag tror det beror på att hon står så fruktansvärt nära, samt att hon har haft för dåligt med fågelkontakt i höst.
Det har för det mesta kommit fågel i fel vind och andra försvårande omständigheter.........
Diva har börjat lära sig löporna på tjädern nu och om jag bara kunde sluta skjuta som en kråka så skulle det ligga mer fågel i frysen vid det här laget.....
Ada hon utvecklas hela tiden och nu i dag så var söket helt underbart men vad hjälpte det när det inte fanns en fjäder i skogen. 4 timmar och inte en vinge för varken Ada eller Minja.
Diva fick vila idag för att dom yngre ska få mer tid i skogen.
Nu blir det ingen Jakt innan söndag då jag ska till Umeå och jobba resten av veckan.
uppstigning 04.00 så nu ska jag knyta benhögen.

Ha det så gott i skogen ni andra.

3 kommentarer:

  1. jaha, vad är det för en vagn?:D

    SvaraRadera
  2. Roligt att läsa en liten utvärdering om hur det gått hittills!
    Trist med dålig fågeltillgång. :-( Bara kämpa vidare. Roligt att det börjar lossna för damerna.
    MVH Vickan

    SvaraRadera
  3. Kul att se att det går bra med hundarna! Lite trisst att det är ont om fågel, men det är ju svårt att göra ngt åt =) Själv har vi lite mer jobb kvar med lill-Swixen

    SvaraRadera