fredag 8 maj 2009

Veterinären med öroninflammation

coollugna i väntan på provsvaren
Diva låg och mös hos husse

I dag for vi till veterinären för Minja har en tid av och till plågats med sina öron
för säkerhets skull kollade vi upp dom andra tjejerna och det var tur, för Ada hade även hon början till problem och så även Diva men ytterst lite.
så nu ska det bli ordning på donnorna inför säsongen.
Det fanns ju en våg där borta så vi passade på att väga dom och inte helt oväntat så låg biffiga Ada i topp med nästan 23 kg följt av Minja på 19,2 kg
och Diva på 18,8 kg.
Igår så var jag i skogen uppe i stugan för ett släpp i skogen, mest för att kolla hur det låg till med snön, det tog inte lång stund innan Diva var borta och inget markerings täcke på en hertafärgad pointer visade sig vara en ren skär katastrof. Jag gjorde missen att kalla på henne för där på Contorta planteringen som vi som vi var på var hon inte lätt att finna, så det blev till att försöka kalla av henne från ståndet men det gick inte. till slut så kom jag så nära att jag hörde ripgubben som började stressa lite av vårt närmande, fortfarande såg jag inte Diva som när riporna gick upp visade sig vara 20 meter från mig.
Måste tyvärr konstatera att den tjejen blir lätt het vid fågel och en 30 meters eftergång var resultatet. Medicinen får bli pingla och markerings täcke för nästa släpp. Minja fick ett halvt fågelarbete då hontyvärr inte stog fast länge nog men jag fick dock stopp inom 20 meter och för att vara henne är det bättre än tidigare. Nu ska uppflogs träning samt apporten snart köras igång på allvar nu när dom snart löpt klart.
Nu kallar soffan för mig och alla andra utom Åsa som ska ut och jobba i Natt, åhh så skönt att slippa jobba natt.

Ha det så gott så länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar