onsdag 14 september 2011

Lilltjoppan far fram som en ångvält!!

Nu börjar det dra i hop sig mot helgen!!! Johan kommer starta Alma både Lördag och Söndag på ett skogsprov i Arvidsjaur. Han kommer att åka upp redan på fredag med vår "nya" jaktvagn upp mot Arvidsjaur. I går när Johan var i skogen med Alma på ett jaktpass så hörde han hur hon gnällde till , sen var det inge mer med det. Förrän hon skulle hoppa ur bilden när dom kom hem , så gnällde hon till igen. Johan gick igenom henne och såg att hon hade två stora svullader på bogen. Han rakade bort håret på ena bölden och huden var röd som på en lårkaka och gjorde ont. Vi såg inga bit eller stickmärken på henne , men vi beslutade att ringa vetrinären ändå. troligtvis har hon nog bara fått en rejäl smäll i skogen med en blodansamling som följd, hon visar inga tecken på att vara halt eller ha ont annat än i svullnaden så vi hoppas på det bästa!!!
Men det var nu inte bara elände under släppet utan ett stånd för en löpa på ripa med fällning och NOLL meter eftergång och en perfekt apport på det så det bådar gott för helgen!!

2 kommentarer:

  1. Vad kul med prov!! Vi håller tummarna att det går toppenbra och att hon inte påverkas av smällen. Men hon är ju ett strävhår o dom är ju tuffa har jag hört ;)) Naikens

    SvaraRadera
  2. Alma är verkligen på G förstår jag. Så roligt för er!
    På "vårt" prov såg allt så bra ut. Figo skötte sig mycket bra. Tyvärr kom han aldrig för fågel så 1:a priset vi var ute efter ;-) fick stanna kvar på fjället (hihihi).
    Ha det gott.
    Kramar Maggan

    SvaraRadera