fredag 6 februari 2009

Utmaning

Har börjat att hjälpa ett par bekanta med deras turboladdade vorsteh valp
och jag kan lugnt säga att det kommer att vara en rejäl utmaning både för mig
och för dom, Jag har alltid tyckt om hundar som är av det hårda slaget och denna valp på drygt 7 månader är definitivt av denna sort.
Denna bekantskap gör verkligen att man uppskattar den fina dresserbarhet som en pointer besitter, dock inte att missuppfattas, denna lilla tik har en härlig personlighet och kommer efter en del träning att bli en härlig hund att äga och att finnas runt.

Det första passet förutom två gånger på våra måndagsträffar blev häromkvällen
ute på isen och det var husse som följde med tillsamans med våra tikar.
En lätt frustrerad valp fick finna sig i att gå i koppel medans tre pointrar for omkring som skottspolar runt runt på isen, snacka om störningsmoment.
Då hon tidigare visat dominans så fick hon även ligga som undergiven och låta dom andra nosa och hälsa på allt annat än hennes villkor.
Efter diverse utvecklingssamtal(hoptagningar)så tyckte jag att det var dags att få spinga lite och jag kopplade Minja som är för vek för att passa som övningskompis, däremot fick Ada och Diva som är två stabila och orädda individer chansen som sparring.
med valpen kopplad på ett längre koppel tilläts lite bus men till att börja med kom det dominanta fram men korrigerades en tre fyra gånger och sedan känndes det som att det var läge att släppa henne fritt.
Hon provade att dominera Ada med att skälla och morra när jakten var i full fart men för Ada som till vardags busar med Chili som är en alaskan malamute
var det inga problem hon höll sig lugn och fintade bort henne som ingenting och brottades utan att hetsa upp sig.
Sedan anslöt Diva och hon provade även med henne men där fick hon ett par reprimander och det dominanta skällandet och morrandet övergick till ett drivande skäll för att sedan upphöra till förmån för ett härligt och positivt lekande. Som avslut släpptes även Minja in i leken och valpen bevarade den lugna attityd som uppstått under vår session på isen.

Jag ser fram emot vår fortsatta träning med denna lilla tjej.

1 kommentar:

  1. okej så kul att ni alla kommer på söndag:D jag slipper ju skotta, men igår höll ajg inte på att få upp dörren så det är rätt rejält med snö=) haha men det är härligt. vi ses på söndag.
    kram på dig

    SvaraRadera