söndag 11 januari 2009

Söndagsträning


Ännu en härlig dag i skog och mark vi tog en tur på 1,5 timme och det blev alla tre ändå och Diva matade på fint.
det var båsigt och det enda jag såg var en orrhöna som satt i en gran och visst kliade det i avtryckarfingret men det var ju det där med hönor...........
men man får ju tänka på att det blir bara bättre till hösten om hon får leva och må.

En av tikarna som imponerade idag var min lilla drottning Minja, minst av de tre men hon kämpade med ett bra tryck hela dagen trots den tunga snön tog lead över ett hygge där det visst inte fanns någon botten på snön.
Minja är som sagt minst och mjukast i psyket hemma men när hon kommer ut i skog och mark är det all buissness och hon är otroligt välrevierande med väldigt bra kontakt, än så länge inte den bästa viltfinnaren av de tre men hon är ju bara ett och ett halvt år gammal så det kommer utan tvekan att falla mången fågel för henne då hon mognar till sig.
På valpträff i Tuddal hos Ole-Ivar Frömyr under PDOL helgen, åkte vi över och hämtade Jan Hagalia en av de stora erkända uppfödarna i Norge då berättade Ole-Ivar för jan att man kunde inte tro att det var samma hund man såg i skogen och att" hon revierer som en gudinne" det säger ju en del om henne, det är inte utan att man kände sig stolt över lill-tjoppan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar