måndag 12 januari 2009

Måndagsträning

Måndags kvällen med träff ute på gamla Lernia i Bergsviken blev vigd för Diva
nu när hon funnit sig tillrätta hos oss på allvar kan dressyren påbörjas det blev en lugn start med lite linförighet och sitta still trots störningsmoment med massa andra jättefina hundar av diverse jaktraser vi var nog närmare ett tiotal i kväll och en kille som fällt en orrtupp i går tog med sig färska vingar och resultatet lät inte vänta på sig Diva som först inte kännt på doften från storfågel
behövde bara få dom visade och viftade med för att sedan var gång hon kom nära fatta stånd.
provade även lite lätt att ta en vinge på apportkommando och efter viss övertalning höll hon den mjukt och fint utan att tugga så det bådar gott!!

Efter detta blev det skiftlagsbyte och dags för skidor på grisberget med Linus
tillsammans med Minja och Ada, Johan min bästa vän hängde med med sin Chili en malamute.
Minja gjorde på nytt en kanondag med Linus och döm om min förvåning när hon gick före mig och Ada utan att fundera på vart husse höll hus!!!!!!!!!!!!!!
vid ett par tillfällen gick vi tillfälligt förbi och hon bara visade att hon skulle vara först, härligt att se att hennes självförtroende växer nu på sista tiden.
Linus impade även han på det för det mesta för skidorna klart glatta underlaget
och hans kommunikation med Minja är lungt och fint,Pappahjärtat är stolt som en tjädertupp!!
Ada då?? jo hon har ju ett riktigt bra kämpahuvud ditskruvat och körde jämt och med bra tryck precis som vanligt, för henne gäller det nu att trappa upp apporten hemma på köksgolvet och det går bra hittils hon håller den villigt och nu är det snart dags för att få henne att ta den ur hand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar