fredag 30 mars 2012

Här händer det saker...

Ada och Minja vill oxå vara med!
Så här ser köket ut efter dag två:)

så här ser det ut dag tre...

Ada vill kolla så snyggt Jerry och Sven-Erik har byggt;)
Vi håller på att byta kök som ni alla ser! Vi har fått tagit svägerska och Svågerns kök när dom böt sitt kök och det är vi väldigt tacksamma för<3 Så svärfar och Sven-Erik är här och hjälper oss att få upp det och dom gör ett kanon jobb...vi är sååå nöjda att dom ville ställa upp och hjälpa oss!!! Men det är långt i från färdigt, men slut bild kommer sen:)

Även så har vår pointerpärla Ada fått göra ett apportprov , som man måste göra för att få starta hon i ett jaktprov. I onsdag så begav sig Johan och Ada till Finnliden för att träffa Ulf som gjorde provet. För att klara provet var hon tvungen att apportera 3 Ripor av 4 möjliga. Två av riporna fick ada se när han kastade lång bort och två fick hon inte se. men hon fixade provet klockrent!

Domarens beskrivning av hunden...
Ada hämtar in fyra ripor med stor glädje , bra grep, lung och glad.
Mycket trevlig hund!

Så nu är hon anmäld till fjällprovet i slutet på April...:)

söndag 25 mars 2012

Jobb helgen...

Dennis ska klä på sig för vi skulle fara och hämta Tim på skolan.
Sol brudarna som älskar ligga i solen ute som inne...
Efter vi kom tillbaka från skolan blev det glass
Alltid när jag hämtar, så följer oftas Tims "bästisar" hem...vi kallar dom dom Tre musketörerna.
Taco blev det till middag och Dennis ville hjälpa till han skulle skiva banan, men bananen stoppade inte han i skålen utan i munnen i stället;) Vi fick äta i omgångar för att rymmas, Linus hade även han matgäster;)

.....Över för denna gång, bara 3 veckor till nästa!!! Fredag kom lilla dennis hit och han sov över oxå, när jag skulle lägga han så hittade inte vi tutten.... så morfar fick åka och inhandla nya. Men trollet hann somna innan dom nya napparna var hemma. När klockan blev 21 var det för mig att fara och jobba och precis då vaknade dennis, men morfar fick söva om han och det gick som en dans. På lördag på jobbet grillade vi, oj vad gott det var...längtar till nästa gång redan!!! Stoppar in några bilder från fredag;)

lördag 17 mars 2012

Lite bilder!!!

Tim med hans hund Minja och Olga brukar oxå ligga hos han...
Innan start på Lilla Vasaloppet....många föräldrar och mor, far föräldrar kommer och tittar oxå. Mamma brukar alltid komma men nu mår hon inte så bra, hon var så lessen att hon missade det det.
Ada fick hänga på och titta:)
Tims andra varv..
Här kommer en trött , varm kille in i mål....efter han kommer Tims kompis Tim i mål.
Visst är dom för söta Olga och Ada???

tisdag 13 mars 2012

Tisdag


Då har äntligen vår prinsessa Minja anlänt hem efter några dagar hos svärmor och svärfar. Vi har varit med henne hos vetrinären för att plocka bort alla stygn och att se så muskeln har läkt som den ska. Allt såg jätte bra ut, så det kändes skönt!!!
Men det är ständigt koll nu när minja och Alma är tillsammans , lämnar dom aldrig utan koll ännu. Men det kommer nog lösa sig hoppas jag:) Nu längtar jag bara till det sluta blåsa så man kan få ta sig en promenad...utan att blåsa bort;)

måndag 12 mars 2012

Kanon helg!!!

Denna utsikt hade man när man satt vi köksbordet...så när jag drack mitt morgon kaffe när alla andra sov och tro mig jag NJÖT massor av tystnaden och en vackra utsikten.
Fredags middag blev en gryta på älgbog och hasselbacks potatis och en enkel sallad.
Grabbarna bus:))
Ada plumsar i snön och Tim är på väg upp för backen för att åka bräda ner.
Gulliga Ada
Vackert så det gör ont...


Tre brudar som älskar att få spendera tid i fjällen.
Anna och jag tog flera promenader med tikarna för middag...här lördag kväll tog vi en riktigt lång härlig promenad...ada hon fick springa lös.
Lördags middag...grillad älgfile med potatisgratäng och hemma gjord rödvinsås
Jag hade svårt för att sova på morgonen , jag vaknade tidigt steg upp gjode kaffe drack en kopp och njöt av min ensamhet i paradiset. Sen tog jag tikarna på en lång promenad och när jag kom tillbaka väckte jag resten av flocken. Bästa vädret var alltid tidigt på morgonen och jag vägrade missa det.
Alma njuter av fjällluften. Tyvärr hittade vi inte hennes täcke hon fick ta sigges gammla täcke...som var tok för kort för henne.
Spring i bena hade dom i timmar...men när vi kom in i stugan var det trötta hundar:)

I bland ville dom ha lite värme innan dom skulle springa igen;)
Olga och Anna
Ada och Tim i skoterpulkan på väg hem till stugan.
Trötta hundar var dom inomhus...

I fredags morse när jag gick av från nattjobb var det bara skynda sig hem för att packa bilden och slänga i oss frukost för att sen bege oss mot Jäckvik. Vi har haft en kanon helg , men vädret kunde ha varit bättre. Under veckan har dom tydligen haft kalas väder...men det gör ingenting. Fredag hann vi inte göra så mycket , blev en jaktsväng för gubbarna , men vi stannade och vid stugan och var ute och grillade med pojkarna. Lördag delade vi oss alla...Linus han ville åka slalom , så han for själv och åkte några timmar. Gubbarna tog Olga och Alma på Ripjakt...tyvärr blev det ingenting! Jag och syster packade fika och lite åksaker till smågrabbarna...sen tog vi ena skotern och for upp på fjället, till en början var det lite sol. Men helt plötsligt kom det in värsta blåsten och snö på det, så i stället för att fika ute for vi till fjällstugan och fikade. Lördagkväll grillade vi älgfile...jag lovar har aldrig ätit så god file...den smällte i munnen. Vi avslutade kvällen med massor med godis och chips i soffan när vi såg melodifestivalen. Sen var det bara natti , natti för oss alla. Söndag hann vi en sväng upp på fjället för att äta lite lunch och att barnen skulle få leka i en backe. Ännu sämre väder hade vi , men det brydde vi oss inte om utan vi njöt bara att få vara där uppe. Tikarna har njutit kan jag säga, dom älskar att få springa lösa på fjället och busa. Men kändes tomt utan minja, men hon har nog haft det bra hos Svärmor och Svärfar i helgen.

onsdag 7 mars 2012

Hälsning från Jäckvik

Lukas och Tim fiskar på Hornavan och på två dagar har dom fått många Rödingar. Pratade med han i kväll och han berättar att han har det så bra, men längtar gör han efter mamma och pappa och Minja såklart. Han vart lite lessen när jag berättade att Minja inte kunde följa med oss till Jäckvik, men han förstod att hon måste ta det lungt nu så hennes muskel läker i hop bra efter oprationen. Nu ska jag hoppa in i duschen , för om någon timme börjar jag jobba:)

tisdag 6 mars 2012

Tisdag

Minja och Ada vilar lite...Än så länge träffas inte Alma och minja varandra utan dom turas om att få vara i buren. Fast vi har börjat lite att träna ha dom tillsammans med noga uppsikt!
Måste få lukta på dig brorsan;)

Här händer det inte så mycket, orken finns inte riktigt här. Var i går hos läkaren om mina luftvägar, så fort jag vistas ute stå krymper dom i hop och hostan kommer som ett brev på posten.
Han lyssnade på mina lungor och fick göra en snabbt test och han undrar hur jag orkar dagarna när jag knappt kan andas. Jag har haft det här över två år, men jag sa jag har lärt mig leva med det. Så han skrev ut medicin direkt plus att dom tog EKG och allergi prover. I dag var jag tillbaka till läkaren och fick göra Spiromentri och alla dom testerna visade tydligt att jag lider av Astma. Än jag fick andas in medicin visade testerna så där. Så nu kommer jag få en lång behandling av kortison plus astma medicin. Så om några månader borde jag kunna vara mig själv igen...kunna njuta av att röra mig ute och slippa vara trött konstant. Känns som mitt liv återvänder snart och som längtar!!!

Har även suttit i telefon kö i nästan en halv timme, har beställt tid för att ta bort Minjas stygn nästa vecka. Hon kämpar på bra med sin krage...hon går i allt och har svårt för att dricka och äta men vi får hjälpa henne med dom bitarna. Nu ska jag ta tag i dammsugning och sen äta lite lunch med johan. Medans han är hemma under luch ska han få ta ut tikarna och brorsan jag ska passa på att vila en stund. Ha en underbar Tisdag alla kära ni!!!

PS pratade med Tim som är i jäkkvik med sina kusiner i veckan. han hälsade att han har det bra och att dom hade fiskat på hornavan i går och fick några fiskar som dom åt till middag. Han sa även att han tar hand om Olga jätte mycket och han undrade om jag tog bra hand om Minja. Självklart tar jag han om lillprinsessan:))

måndag 5 mars 2012

Måndag!!!

Brorsan och Ada
Minja och Brorsan

Nu börjar Brorsans tid här lida mot sitt slut. Har tänkt ta fler kort på han men kameran har vi inte hittat förrän i kväll. Men bättre sent än aldrig eller hur?

lördag 3 mars 2012

Hej hopp

Det är totalt tyst i huset...båda grabbarna är borta med kompisar! Hundarna ligger utslagna på golvet och sover och jag njuter bara. Men snart måste jag börja ta tag i rastning av alla fem , men jag väntar nog en stund till och njuter av tystnaden. Brorsan som är här har börjat anpassa sig jätte bra i flocken. Han är lös hela dagen inne, men natten får han ligga och sova i en bur och det funkar klockrent. I går när jag stod i duschen upptäckte jag tillslut att jag hade besök av brorsan, och en annan sak är att han älskar när man dammsuger han med munstycket...lite crazy är han helt klart!!! Johan befinner sig i Fjällen i helgen med per för att jaga Ripa , så jag hoppas dom får en trevlig underbar resa och jag hoppas han tar lite kort. Tven ska alltid krångla när johan är borta och inte slog det fel denna gång heller:( Det blåste ganska kraftigt i går och givitvis for parabolen ur läge. Men jag vägrar he mig upp på taket utan jag klara mig fint utan tv. Hoppas ni andra har en härlig helg...många kramar från mig tikarna och brorsan....