söndag 17 juli 2011

Härlig Hundhelg

Jag med Olga i ringen..



Här går det undan



Super duktiga var båda brudarna...




Dick med sin setter



Snygg Ada



Alma tar stånd på duva




Husse och Alma




Lillhusse och Ada myser tillsammans


Nu är en rolig hundhelg till ända.

Vi har haft både besvikelser och framsteg i blandad kompott un der dessa dagar, På lördagen så åkte vi till Råneå för att starta Alma på spår och vatten provet och ja vad ska man säga.....

Alma känns ovanligt lugn på morgonen och jag tänker ahh vi har gjort framsteg i stressnivån tillsammans med andra hundar....men icke det hon började snabbt att må dåligt och skita diarre'

ok tänkte jag det går väl över så vi kör på.


Vi går ut på spåret och hon tar upp det kanonfint och går i fin fart in mot den jättetäta snårskog dom dragit spåret i och jag tappar snabbt henne ur sikte och har ingen aning om vad hon gör.

Hon kommer snabbt ut igen och vi startar om igen med samma resultat så vi avbryter spårmomentet. spårläggaren kommer ut och förklarar att hon var framme och vände men struntade i apporten men hon visade upp ett väldigt bra spårarbete så det bådar ju gott inför framtiden.


Senare dags för vattendelen och Alma har då spytt och kaskadskitit ett par gånger men jag beslutar för att göra ett försök ändå.

Hon är lugn i kast men är för ovanligheten försiktig i igången i vattnet men simmar tyst och fint ut till den olyckligtvis STORA truten som dom kastat till oss hon tar ett vinggrepp och kommer iland och där trampar hon på den andra vingen och tappar truten så jag får hjälpa henne och vi går upp och gör en bra avlämning. ok betyget 7 var väl inte vad jag åkte dit för men med tanke på att vi bara hann 20talet meter från vattnet innan hon spydde upp ett helt korvskinn av plast med aluminiumringar så får jag ge henne lite kredit för att hon inte bara la sig ner och dog den lilla stackaren!! Hon avrundade dagen med att sova resterande tid!!


Söndagen bjöd på efterlängtad utställning av internationella mått till Åsas stora glädje och det gick bra för både Ada och Olga som fick varsitt excellent med CK!!!!

Dagens prestation stog ändå Åsa för genom att på ett fantastiskt fint sätt och med en härlig pondus ställa ut Olga både i grupp men sen i veteranfinalen!!! det glädjer mig att se när vi alla gör framsteg i vårt hunderi.


Domaren han frågade om han ändå inte kunde få ta med sig Olga hem och på det var svaret lätt......ALDRIG I LIVET!!!


Jag har avrundat helgen med att få förmånen att få följa med Agneta och Dick tillsammans med Cilla för att träna på duvor med elektroniska sprättburar och till min stora glädje så skötte sig Alma super och stog bombsäkert och var väldigt lugn i uppflogen!!!! JEEHAA!!

Vi provade att resa den sista duvan och lite trög först men sen var det en frisk avance och med ett bra stopp så Alma ger jag 10 poäng för det i alla fall.

Börjar faktiskt kännas som om det kan bli en riktigt bra höst med det lilla monstret ändå!


Nu åker vi till stugan i två veckor så det dröjer nog med nya rapporter ett tag nu, vi hoppas att ni andra får en härlig tid tills vi hörs eller ses igen!!


Kramar Johan & Åsa

lördag 16 juli 2011

Fina Spira







linus kortet är från fiskarlägret:)



Har precis gått av efter 11 timmars natt jobb jag och Olga. Johan är i Råne nu och går Spår och vatten prov med Alma och vi här hemma håller både tummar och tassar för dom!!! I torsdag så kom Juha och Chris förbi och självklart hade det med sin nya valp Spira 12 veckor oj vad söt hon var. Man blev nästan valp sjuk !!! Jag har en natt till och jobba sen är det SEMESTER för min del...gud vad skönt!!!! Åter kommer sen hur det gick....Ciao

söndag 10 juli 2011

Sommar sommar, Sommar....

Alma

Köpte denna skylt på loppis i lördags:)



Vår lillprins Dennis<3


Tummen upp för jag har fått spendera så många dagar med Mormor och Morfar och morbror Tim.


Hej på er alla det var ju inte igår jag skrev sist, det går långt mellan varven. Vilken härlig sommar vi har jag älskar värmen och solen. Klockan är 22.30 solen lyser och vi har plus 24 grader...riktigt Lovley!!! Linus vår stor grabb har varit med sin kompis och hans familj både i Stockholm , Halmstad och Skåne i över en veckas tid. Men han haft en underbar resa och dom har hunnit gjort så mycket kul:) Vi andra har haft fullt upp oxå både summer games som Tim var med i och i onsdag så hämtade vi vårt barnbarn som har varit till i dag med oss. Vilken kille han är finns inte ord att beskriva hur mycket vi diggar och älskar han. Han har varit så snäll hela tiden och det funkar jätte bra mellan alla hundarna och han. Har Alma varit för närgången ja då har hon fått veta det och då har hon gått där i från.


Johan kämpar på med apporten och spår med Alma , för i helgen är det ju vatten och spår provet i Råne. På lördag är det nationella utställningen i Sjulnäs och vi kommer Ställa Ada och Olga bara. Så jag håller tummarna för alla tre brudarna att det kommer gå bra..