måndag 28 mars 2011

Dagens bild...


En härlig bild är det och självklar längtar man efter hösten då. Men jag njuter i fullo nu av min skidåkning med tikarna på isen och jag tycker vår/vintern är den bästa tiden på året. Jag plockade Olga i går och gisss vad snygg hon blev efter åt , hon vart genast några år yngre. Har hunnit anmäla Alma till några utställningar , fast det är två inoffare här i piteå och jag inser att hon kan aldrig få förmycket social träning. Johan kämpar med apporttränig med henne dagligen. Nu ska jag ta och gå och sova ett tag , för i kväll går jag på min tungvecka!!!!!

lördag 26 mars 2011

Heja Luleå nu tar vi dom igen:))


I dag har vi fullt upp på vår agenda , vi har tänk hinna dra med släden i dag efter vi lämnat av Tim på ett innebandykalas. Till dagens ära så ska vi få låna Dagge om vi vill , han är en korsning mellan munsterländer och Strävhårig Vorsteh. Han har ett riktigt draghuvud , så han kommmer nog passa in i spannet bra. I kväll så är vi bjudna på middag hos Catarina och Leif. Vi kommer äta ripa....muma!!! I höstas var ju Johan och Leif i väg några dagar och jagade i Arvidsjaur och totalt så fick dom nästan en hel svart sopsäck full med fågel. Vi är jätte dåliga på att veta hur man ska plocka fågel och skära fågeln , så johan lät leif ta hela säcken hem till sig och styka och frysa in. Men vi har sagt att vi ska äta riporna i hop än leif fick ta dom. Leif han är riktigt duktig på hur man ska tilllaga allt möjligt kött , så det kommer bli en super god middag är jag helt övertygad om!!!! Tillslut så hoppas jag nu att LULEÅ tar hem den här segern oxå....heja Luleå nu tar vi dom!!!!!!!

onsdag 23 mars 2011

Spökhundarna Alma och Olga

Vilken match det var i går mellan Skellefteå och Luleå....men lule var starkast och vann. Nu är det ju så att husse och Linus är ju SAIK fan och Jag och Tim är ju Lule fan. Att visa total glädje i går blev ju inte så uppskattad kan ni tror. Han muttrade och tog Alma och Pointrarna ner på isen för en promenad. Så han lämnade en mycket glad matte hemma och det var nog lika bra!!!

måndag 21 mars 2011

Mormor Olga 8 år:))


I går så blev Olga 8 år och Luleå gick vidare vilken dag!!!!

Jag har märkt på Olga i några månader att hon har som en gråhinna på båda ögonen och att hon tycker det är obehaglit att vara ute när det är mörkt...oftas när vi är på kajen står hon under en gatulampa och gör sina behov. Fast när det är ljust ute är hon som en annan hund. Så i dag ringde jag Djurkliniken och jag fick en tid hos en Ögonspecialist om 2 veckor. Kommer bli kanon och se om det är någonting i ögonen eller om det är ingenting. Bättre kolla engång för mycket än ingen gång alls! I dag så har jag varit med Ada på isen för en dragtur vi åkte runt granholmen och som tur var hade jag tagit med mig morgonkaffe som jag avnjöt på baksidan av granholmen. Där skulle jag kunna dricka morgonkaffe varje dag...vilken utsikt och totalt tystnad!!! Den där turen är som balsam för själen. Nu är det snart Almas tur men först lite apportträning.....

torsdag 17 mars 2011

Torsdag

Stora killen är han nu...fast ändå mormor lillprins<3<3<3>

Som sagt händer det inte så himla mycket här , försöker hitta lite tränings inspiration. Det är ju inte så många månader kvar till den 25 aug. Blir lite apportträning men inte så mycket mera. Tikarna har under veckan nästan klättrat på vägarna och jag har inte kunnat he mig ut som jag brukar med dom underdagen nu när vi har lilla Dennis här. Johan har fått komma hem på lunch och farit en snabbis på kajen med dom. Men annars har det varit snabba rastningar på gården bara. Fast i dag så kom min kära mor på frukost och efter det så fick hon passa Dennis medan jag tog en mellan lång promenad med dom. Så härligt det var än det blåste och tikarna njöt oxå att få komma ut och röra på sig. Mamma och Dennis hade målat och det blev många traktorer!!!


Såg att Vorsteh Klubben skulle ha Medlemsdagar 4-5 juni och Mattias Westerlund skulle ha dressyrkurs , kommer anmäla johan dit kommer bli perfekt träning för Alma och husse. Tyvärr så jobbar jag den helgen eller jag verkar jobba alla helger....påskhelgen, utställninghelgen i maj och toppat på det midsommarhelgen. Men det är bara bita i hop och vara glad att man har ett jobb. I morgon så fyller Dennis 2 år och självklart kommer vi firar han på morgonen med tårta och sång. Sen blir det för mig och Dennis och fara till Tims skolan för i morgon är det Lilla vasaloppet och det kan vi absolut inte missa:) Sen på eftermiddag styr vi kosan mot Skellefteå , för att lämna tillbaka Dennis till sin mamma<3

tisdag 15 mars 2011

Kvälls kort

Emla verkar digga rumsbordet:)
Puss på dig Olga.....

Nu har dennis kommit hit för att vara några dagar tills han blir frisk. Han har feber och för att Emila ska slippa vara borta från skolan så passade det utmärkt att han kom till oss i stället. Antar att det blir en tidig morgon , så lika bra att he sig i säng redan nu...så godnatt alla!!

måndag 14 mars 2011

Välkommen Ledighet

ÅÅÅÅ vad jag älskar att köra hundspann
Vi premier grillade på jobbet i går...jag och tomas och Vickan. Tomas och hans Kicki åker till Japan på Onsdag för att gifta sig....

Mormor Olga med sina snöbollar i skägget:)



Nu i morse gick jag på mina 9 dagars ledighet och det känns riktigt skönt. Verkar bli riktigt härligt väder hela veckan , så jag antar att jag och tikarna kommer spendera mycket tid nere på kajen/isen. Än jag har jobbat hela helgen=39 timmars vakande natt , så har jag ändå hunnit vara ute några timmar i helgen. Sömnen har verkligen kommit i sista hand , så i dag har jag tänk sova läänge och jag får bara hoppas tikarna vill det oxå. I Fredags var det bloddroppar på golvet och självklart var det någon som har kommit in i löpen...men vem???? Det är inte så lätt när man har fem tikar. Efter har kollat upp alla , så var det faktiskt Alma som har kommit in i sin första löp. Så nu väntar jag bara att övriga ska börja om några veckor...kommer bli värsta blodbadet. Men jag har heldre tikar än hanhundar. Nä det här duger inte måste he mig i säng för mitt sömnkonto ligger på många minus. Njut av den vackra dagen...Kramiz

söndag 13 mars 2011

Härlig helg


Tjejerna drog bra...Olga sprang på egen hand.

dax för massor med beröm av husse


Fika paus i en bivack


I helgen har vi fått låna en hundsläde av Emlas husse...och vi har njutit hela helgen av att fått köra den. Vilken häftig känsla att köra den över svensbyfjärdens vider. hundarna skötte sig riktigt bra lite ovana var dom i början , men turen i dag gick mycket bättre i dag. Bilderna är från Lördags turen. Hoppas ni andra haft en kanon helg som vi har haft!!!

tisdag 8 mars 2011

Hallå på er:)

När Svensk Vorsteh damp ner i lådan så blev det lite överraskande läsning då vi såg att dom haft den goda smaken att ta med vårt lilla charmtroll Alma på bild!!
Nu har vi återigen besök av Emla för hennes husse är i sundsvall och jobbar.
dessutom har vi fått låna en riktig släde och en trippellina så att nu ska vi passa på att prova innan snön helt försvinner......
blir spännande att se hur dom reagerar på detta lilla äventyr.

Annars så händer det inte så mycket på hundfronten gällande träning .....MÅSTE ta oss i kragen snart så att vi får en bra start på säsongen.

DAGENS STORA NYHET ÄR..............JAG HAR FÅTT FAST TJÄNST PÅ MITT JOBB.....efter snart 7 år på stället på vikariat så blev det äntligen min tur!!!!!!! YEEESSSS!!!!

torsdag 3 mars 2011

Dagens bild!!!!

Tim var två år på kortet,nu blir han 8 år i år......vart tar tiden vägen??????

tisdag 1 mars 2011

Gammla bilder!!!!!

28 sep 2007...hämtade vi hem Minja från uppfödaren:)
Kärlek vid första ögonkast:) johan hade träffat minja innan men jag träffade henne först när vi hämtade hem hon.

Svärfar i sitt bästa element...fågeljakten!!!! Här med sin vackra Nikita<3>Johan var på skoterutflykt med jobbet i Arvidsjaur fjället.

Den här skoterkälke har Johan svetsat till min bror Lars....han ska ha mat och ved backar i den.
Min ögonsten Linus<3>
Tindra och Tim fiskar i Ersträsk


I går så satt vi i gång vår gammla dator och där hittade jag jätte många fina bilder. Tyvärr är det inte så många bilder av hundar , för vi skaffade Minja när Tim var 4 år. Det är mest bilder från Tim var 2 till precis 4 år. Härligt är det nu när vi har strålande sol och varmt , enda nackdelen är att allt hår syns nu överallt. Känns som jag är fast vi dammsugaren nu hela dagarna lång. Men det går ju och blunda för det oxå i bland...man får inte vara så kräsen om man ska komma hit och hälsa på....