söndag 27 februari 2011

Ännu en härlig tur

Ivriga tjejer vill komma ut och springa
Emla kämpar på i djupsnön
Vackert och härligt var det trots solen inte var framme i dag.
Ada och Minja kämpar på bra.
Kaffepaus
Ada


En riktig härlig tur fick vi i dag oxå...tyvärr så var det ganska tung skidföre och tikarna fick jobba extra mycket för att ta sig fram i den tunga snön. Pointrarna har fått stora sår under bröstkorgen av den vassa snön. Nästa gång blir det täcken för dom...men nu får dom vila några dagar från djupsnön så det blir bara vanliga promenader för Ada och Minja. I dag så tog vi faktisk med kaffe , som vi avnjöt mitt i skogen. Konstigt kanske....men jag tycker kaffe smakar bäst när man dricker det ute. Så jag kan bara avrunda och säga att det har varit en Kanon Helg..trots jag har jobbat och fått mycket liten sömn. Men i kväll blir det en tidig kväll...Men först middag sen SOLSIDAN!!!!!!

lördag 26 februari 2011

Skogstur:)


Bus Alma

Enda kortet när jag fick med alla 5 tikarna på en bild...johan hade tappat sina skidor:)

Otroligt Vackert det är i skogen nu

Ada kämpar i djupsnön
Fotografen
En snöig Emla
I slutet av turen så gick Emla bara bakom mig medans övriga gjorde egna spår i snön.
Alla fem tikarna var ganska trötta efter skogsturen

Så fort jag kom ut från jobbet i morse , så bestämde jag att nu ska vi ut till skogen. Jag väckte Johan och Tim och sen blev det frukost!!! Tim fick åka till mormor medans vi for till skogen. Linus han sov hos en kompis och dom hade varit på ett disco i går kväll , så det blev sovmorgon säkert för grabbarna. Vilken underbar tur det blev för oss. Tikarna kämpade på bra i djupsnön och kontakten var väldig bra...förrutom Olga som for en sväng i början men hon kom tillbaka ganska snabbt.
Turen blev nästan 2 timmar , så ni kan gissa om jag och tikarna sov gott när vi kom hem. Övriga for på vallsberget för att se en skoter backtävling. Nu hoppas jag på lika bra väder för i morgon för då blir det absolut en repris kan jag lova. Nu äta lite sen i väg på natt jobb igen. Ha en underbar lördagkväll....

fredag 25 februari 2011

Äntligen Fredag

Granen är änligen borta nu:) Olga hon har det mysigt i soffan.


Nu har det nästan gått en vecka sedan jag skrev senast. Vad har hänt då??? Jo inte så mycket. Dennis åkte hem i onsdagkväll och vi har fått mycket mildare väder. Nu i morse så hade vi bara -9 och det känns som värsta värmeböljan. Så nu kan man spendera mycket mer tid utomhus. Har hunnit med en dragtur i dag och det kändes riktigt lovley att kunna komma i gång med draget igen. Även har hunnit plocka bort julgranen...jo ni hörde rätt!!! Inte en dag försent enligt mina pojkar i huset. Det är min lediga helg , men jag vart inte ledig dom hade kris hos en brukare som jag har jobbat tidigare åt. jag tackade självklart ja för jag får ju kvall hela 2 nätter och det är sååå värt det!!!! Men vi har ändå tänkt hinna ut i skogen med tjejerna en sväng. Men jag åter kommer sedan hur skogsturen blev och kanske med ett eller flera kort. Ha en trevlig helg alla där ute:)

måndag 21 februari 2011

Fulla huset!!!!!


Emla är väldigt duktig på apportering.

Linus med dennis
Linus plockade fram hans och tims tågbana från förrådet. Det är tur att man har sparat några leksaker från grabbarna. Han ville så gärna bygga en bana till Dennis:)

Så där blev den och Dennis har lekt med den hela kvällen tills han skulle gå och sova.




Här går det långt mellan inläggen , men vi har faktisk inte gjort så mycket när det har varit så kallt så länge. Jo vi har trotsat kylan några gånger för att ta några längre turer men det är allt. Annars är det apportträning inomhus som har toppat träningslistan
det blev en härlig skogspromenad med Johans bror och deras två settrar på söndagen men det är nog det längsta som vi har vart ute :-(

Nu har vi besök av Emla som är ett strävhår som johans kompis Mattias äger, han är och jobbar i sundsvall så klart man ställer upp.....4 eller 5 spelar tydligen ingen roll bara man får in dom i bakluckan.
Dennis är även han här då han har ögoninflammation och Emilia inte har tid att missa något mer i skolan, han kommenterar bara -många vovvar!! när hela gänget kommer in genom dörren.
han njuter av att spendera tid med sina morbröder som har lekt bra med han.
Överlag känns det kul när han är här för det är inget gnäll och han verkar då trivas med att vara hos mormor och morfar nu när det blivit lite oftare än tidigare.
Babblar gör han sju stugor fulla och det är kul när man faktiskt förstår och kan prata lite med han!! Nä godnatt gott folk , nu blir det sängen för i morgon väntar en ny mys dag med lillprinsen:)

lördag 19 februari 2011

Dagens Bild!!!


Hittade en sån bild på D,A,M (Diva,Ada,Minja). Har kommit hem från jobbet för ett tag sedan , jag ska bara skriva färdigt inlägget och äta en filtallrik innan jag ska lägga mig och sova några timmar. I morse på jobbet var det -30 grader , men jag hoppas att vi kommer bara ha -18 mitt på dagen så vi kan ta en låångtur med jyckarna. Men en tur kommer det absolut att bli än det är -27. Godmorgon på era alla men Godnatt för min del:)

fredag 18 februari 2011

Fredag.....

Oj hela denna vecka har vi haft -34 till -30 på morgonen. Men jag är mitt uppe i min tung vecka så det har passat bra att det har varit kallt nu, men nästa vecka när jag blir lång ledig vill jag gärna har mildrare väder. Fast såg i tidningen att i helgen ska vi bara få -18 och det kommer kännas underbart!!!! Vi har faktisk trotsat kylan några gånger och het oss ut på isen på lång promenader. I onsdag morgon när jag kom hem från jobbet , så tog jag ut Alma för att rasta hon en liten sväng under rastningen möte jag Tims kompis och hans mamma plus lille bor som åkte på bobben. Bilen hade inte startat och det var bara några minuter innan skolan började. Vi pratatde några minuter med sen var dom tvungen skynda sig så dom skulle hinna till skolan. Den morgon var ju inge undantag det var -30 grader ute!!! När jag kom in så började jag tänka , att jag inte sa till henne att hon skulle gå hem med lilkillen kunnde jag ta tims kompis till skolan. Fick så dåligt samvete , så jag selade på bus alma selen och for i väg med sparken i full fart. När jag kom fram till dom satt lillkillen och grät på bobben han frös. Så jag sa till dom att fara hem och så tog jag tims kompis på sparken och Alma fick dra oss i full fart till skolan...gissa om det var en nöjd kille efteråt. Det var en väl behövlig tur för Alma , hon var cool lugn hela förmiddagen då.

I kväll så går jag på min jobbar helg , men innan det ska Tim ha killmiddag/grabbkväll. Han har bjudit hem några kompisar. Han kommer bjuda på taco till middag , sen blir det chips och popcorn till fredagsmys...kommer nog bli en galen rolig kväll här.
Alla ni andra ha en underbar helg i denna kyla.):)

tisdag 15 februari 2011

Äntligen Tisdag!!!

Man saknar den charmiga , kloka vackra daddy i rutan nu...tydligen gick han bort 19 feb förra året.
Han blev hela 16år


Vi brukar bänka oss framför tv nästan alltid varje tisdag klockan 21.00 för att se The dog Whisperer. Tycker det är lärorik att få se hur han jobbar med hundarna. Så i dag är det inge undantag , förutom att jag hinner bara se halva när jag börjar jobba i kväll:(

Nu när kylan har riktigt slagit till och man har inte varit ute på någon långtur , så ser man att Alma håller på att förgås snart....rastlös till MAX. Övriga tikarna vill absolut inte vara ute man måste nästan tvinga dom ut för att kissa, dom vill helst ligga och kura i hop sig tillsammans i sängen där det är varmt och gott. Men i kväll så ska jag även hinna klippa allas klor , för nu har det gått några veckor sedan sist och såklart lite apportträning blir det oxå.

måndag 14 februari 2011

Alla hjärtans dag!!!!


Vill önska alla ni som läser vår blogg en riktigt trevlig alla hjärtans dag. Jag kommer firade det med att göra pojkarnas favorit mat...PLÄTTAR och kanske blir det semlor i kväll.
Övrigt så går jag på min tungvecka i dag men inte gör det någonting när man har världens bästa jobb:) I natt när jag var uppe så gick jag och tittade hur kallt vi hade jo det var hela -35 grader...skönt var det att krypa ner i sängen igen. Vi har funderingar här att nästa år få i hop ett lag för att kunna köra V-draget, vi måste vara mer än 12 personer. Så är ni sugna hör gärna av er:) Tillslut så vill jag gratta Renate och micke till deras nyfödda kille och även ett stort grattis till Fröydis som har blivit Mormor igen. Bättre dag kan man inte födda på<3<3<3
Stora Kramar från mig och Flocken....

söndag 13 februari 2011

Härlig Tur....


I dag så har det varit ganska kallt -24 , så skidåkning skippade vi utan i stället blev det en ganska lång promenad på isen i stället. Kallt men uppfriskande var det!!! Pointrarna fick ha täcken på sig för dom fryser så mycket dom står mest stilla. Alma busar runt dom och vill så gärna få igång dom. Olga ja hon tar sina turer och kommer hon för långt bort ja då var det bara att kalla in hon. Många gånger låssas hon inte höra eller spelar dum...do you take to me our??? Men dålig hörsel har hon inte utan hon kan ligga i sovrummet och höra om en ostbit faller ner på golvet. Hon är bara en envis tjurig Vorsteh helt enkelt. Såg på nyheterna att i natt så ska vi ha över -30 och hela veckan ska vi ha kallt. Så det blir inne träning som gäller här i alla fall...

fredag 11 februari 2011

Fredag:)

När vi var i tisdag för att fira Emilias födelsedag i Skellefteå , passade vi på först att besöka butiken Björkis för att inskaffa lite mer dragsaker. Vart glatt överraskad hur billigt allt var där , man är van när man inhandlar här på djuraffären att det kostar en hel del. Men en björkis sele och ett midjebälte i märket björkis plus ett dragband och allt det där gick lös på bara 600 kr. Hade det varit i piteå hade det kostat lätt över 1000 kr. Så hädan efter kommer vi alltid inhandla våra dragsaker på björkis. Vi har planer att i helgen kunna ta oss ut i skogen med hundarna , så dom får jobba mycket i djupsnön. Men först måste jag ragga mig ett par breda skidor att ha under skogsturen. Även i helgen ska jag vara barnvakt åt min systerson , hon ska jobba på deras ny inköpta hotell. Så vi får se vilken dag , skidturen blir. Men kylan styr ganska mycket så jag hoppas på lite mildare väder nu. Men nu ska jag krypa ner under täcket efter ha jobbat natt....ha en underbar fredag alla där ute!!!!

onsdag 9 februari 2011

Alma 1 år

Tänk vad tiden flyger förbi tyckte nyss hon var en liten valp. Övriga hundarna var som stora jättar när dom stod brevid Alma , men nu är det andra bullar hon är störst av alla tikarna nu och väger mest oxå. Hon har blivit mycket lugnare , men fortfarande har hon mycket energi. Men det ser jag bara som positiv. Hon har ju en av och på knapp. Det enda jag önskar att när jag möter en annan hund att hon ska sluta göra utfall mot den och sluta skälla , hon är inte aggressiv utan hon vill bara leka och busa. Men när Johan är ute med hon så gör hon aldrig så mot en hund. Men det finns vekligen dom som blir rädda när dom ser hur Alma blir. Men jag försöker jobba av detta beteende , genom att hon får sitta när den andra hunden passerar oss.
En annan tanke är att hon får följa med oss överallt ska vi åka och handla eller hälsa på någon självklart får hon följa , man kan aldrig få förmycket av passivitetsträning. Kan tänka många som har "problemhundar" lämnar dom gärna hemma när man ska göra någonting , blir för besvärligt att ta med dom. Tänk om man tänkte tvärt om i stället??!! Om hunden får följa och vara med tror jag att man får en mycket tryggare och harmonisk hund tillslut. När vi får besök vill jag gära att alla tar med sig sina hundar hit , kan nästan bli sur om dom inte har det!!! Vet att en sa till mig engång -men ni har ju fyra hundar ska jag komma med min två då måste du ju städa för flera hundar...herregud det gör väl ingen skillnad att städa för fyra hundar eller sex!!!! Vad är städning när jag kan få ha passivitetsträning för hundarna...nä alla ni som ska komma hit ta mer än gärna med era hundar punkt slut!!! I dag ska jag ta Alma och fara till veterinären och ta hennes 1 års spruta och jag hoppas att det kommer vara fler hundar där...perfekt träning kommer det bli:):):) Tyvärr så kan jag inte lägga in bilder:( det är något fel på bloggen och teknisk är jag inte utan johan ska få titta på det efter jobbet....So long..........!!!!!

tisdag 8 februari 2011

Ett år....

Här var hon liten och olga var stor...nu är det tvärt om:)
Sommar bild
Stor och snyggast har hon blivit i våra ögon:)


I dag så fyller vår busstroll Alma 1 år...tänk vad tiden går tyckte hon nyss vad en pytte liten valp och övriga tikarna kändes som jättar när dom stod uti henne. Men nu är det andra bullar , hon är störst och väger mest av alla tikarna nu. Hon är ett energiknippe av dess like , men kan även vara cool lugn i bland oxå. Känns jätte spännande tid vi har framför oss med henne nu , när vi ska både göra spår och vatten prov med henne till sommaren. Även hur hon ska funka i höst i skogen? Men det kommer nog gå jätte bra för henne ska ni se!!! Hon fick ju ganska mycket skogstid i höstas och visade mycket intresse för fåglarna , så det kommer nog gå som en dans!!!

Även i dag så fyller vår Dotter Emilia 19 år och det blir för oss att ta oss en sväng förbi skellefteå i kväll och fira henne. Grattis till er två<3<3<3

söndag 6 februari 2011

Nu är det över....

Fick en sån fin present av svägerskan Åsa i går. Tavlan är helt underbar och det stämmer så himmla bra in i vår familj.
Nu var det ett tag sedan jag skrev , men det har varit full rulle här hemma nu när johan har haft 40 års kalas samt en 40 års fest. Festen i går blev jätte trevlig och det var kul att så många ville komma. Tikarna sköte sig jätte bra under kvällen man märkte knappt att dom var hemma. Medans jag fixade med maten på dagen , så tog johan alla tikarna och tog en dragtur på isen blev hela 7 km. Men trötta verkade dom inte vara utan dom kunde säkert fortsätta 7 km till.

Dom sista gästena lämnade festen vid tre snåret efter det så började jag städa plockade bort alla extra bord och stolar , diskade upp alla glasen och skurade golven. Vill vakna till ett fint hem!!!

När jag vaknade i morse steg jag upp och satte på kaffet och medans jag väntade tills det skulle bli färdig hann jag ut på en liten drag sväng plus skotta gården. Johan är otroligt pigg i dag , trodde han skulle ligga hela dagen men icket det. Nu i denna skrivande stund är han och Leif på isen med tikarna för att promenera en längre stund.