onsdag 30 september 2009

Onsdag = Ledigt

Lite eller mycket nostalgi hade jag i går på föräldra mötet. Linus har samma klassrum som jag hade i 5 och 6 , så det känndes konstigt att åter sitta i mitt gamla klassrum i en bänk och lyssna på fröken. Fast jag hade en trevlig lärare dock hade hon sina favorit barn och jag tillhörde absolut inte dom. Linus har en superfin fröken, Kerstin är verkligen omtänksam och tänker på alla elever. Hon berättade att hon brukar ta med äpplen från sin mammas äppelträd så barnen ska ha frukt att äta under dagen! Barnen hade bakat äppelpaj till oss föräldrar på mötet som vi avnjöt till ett bildspel som dom hade gjort om Pålbergsresan dom gjorde tidigare i höst.
Så här trevligt föräldramöte har jag inte haft på många år!

Johan börjar piggna till och tar sig upp ur soffan utan hjälp i alla fall, han försöker gå lite så att han inte ska stelna ihop för mycket.
Jag jobbar hela helgen men nu är jag ledig två HELA nätter , SKÖNT!!!
Nu ska jag ta och göra lite kaffe som jag tänker drick ute i solen och såklart så får tikarna följa ut. Sen ska jag hinna cykla med minja och med ada och Divo ska få dra däck!
Passa på att njuta av höstsolen......so long..............:)

tisdag 29 september 2009

Tisdag

Linus nya jaktarställ.
Tims nya skolväska ( hade en själv när jag var liten fast grön)

Har börjat slänga lite av mina sommar blommor men mina pelagonier är forfarande så himla vackra så dom får hänga kvar ett tag till! Men har en egen tumregel att inte börja vintra gården förrän i oktober , så har ju nån vecka på mig! I dag efter jag hade sovit så satte jag mig för att se en film som jag hyrde till johan igår. Den hete 17 again en riktig varm och mysig film. Helt klart en Åsa film absolut värd att se!!! När jag var sjuton år så minns jag när jag och min vännina Catarina pratade så stort om vad vi skulle göra. Vi hade så Stora planer vi skulle resa och vi planerade att åka till USA och jobba som Au-pair. Vi lovade varandra att aldrig bo i Öjebyn och vad har hänt?....jo vi båda har köpt hus här i öjebyn och råga på allt så bor vi på fel sida av öjebyn eller vad vi tyckte då! Vi hade en lite intern bråk i vår klass Holmen mot kullen , holmen var ju bäst tyckte vi men nu kan jag inte hålla med om det, för nu när jag bor på kullen så har jag ju älven så nära och jag uppskattar verkigen att ha vatten så nära:)


Nu blir det plättar till middag sen blir det för mig att fara på Linus föräldrarmöte och sen fara och jobba. Ha en bra kväll allihop....

måndag 28 september 2009

Sjuklingen.......

......är hemma igen! Han åkte till umeå och skulle börja jobba ,men har smärta vid minsta rörelse så han var tvungen att uppsöka läkare vid akutmottagningen. Hon konstaterade att det var nära att han skulle få diskbrott och han blev sjukskriven 2 veckor och skrev ut några värktabletter som förhoppningsvis ska lindra lite av smärtan! Så nu har jag tre barn och tre hundar att sköta om. Tim sover hos mamma inatt för att underlätta lite för johan i morgon, men Linus får sova hemma för han är ju så stor och klarar av allt själv eller nästan!!!! Har varit med Diva och Ada på en superlång promenad med däcken men Minja fick allt stanna hemma och hålla husse lite sällskap. Nu väntas idol och sen jobbet kanske får jag mangla lite i natt:)....HOPPAS!!!!

söndag 27 september 2009

Söndag

Jag som sa att jag skulle göra ett längre inlägg i dag men tyvärr kommer det bli lika kort som i går. Johan som skulle fara och jaga med tikarna ligger nu med ryggskott:( Tikarna är tok sugna på att få komma ut men tyvärr blir det en inne dag för brudarna. Har lagat mat hela dagen alltså matlåder till j både lunch och middags lådor. Han vägrar sjukskriva sig utan han ska till varje pris fara och jobba , snacka om tjurskalle!!! Så han åker i natt vid 5 tiden i morgonbitti tillbaka till umeå hela veckan. Själv ska jag fara och jobba om en timme har tagit på ett extra pass på mitt gammla ställe . Så det innbär att Tim och Linus får fara till mormor och sova 3 nätter nu. Jag är så Tacksam för ALLA som hjälper oss med barnpassning om nätterna ni är GULD VÄRDA för oss.
Nu ska jag fara på ica och inhandla några tidningar så jag klara av 14 timmars pass:/ utan att bli allt för rastlös!!! Ha en fortsatt trevlig helg alla vänner!!

Höll på att Glömma, GRATTIS MAJA hoppas du fick en trevlig födelsedag vi kommer sen och grattar dig, Grattis Kramar i Miljoner till dig från oss:)

lördag 26 september 2009

Lördag


Dom ville ha lite mysigt när dom skulle bada!

Adas adopterade katt som hon inte kan vara utan:)


Dagen har varit kanon bra. Linus har varit på banan och tävlat i klubbmästerskap hela dagen och han slutade som fyra totalt. Tim och Tindra ville bada så efter frukosten så tappade jag upp ett bad i badkaret. Dom lekte och stojade säkert i 45 minuter innan dom ville stiga upp. Nu sover alla barnen och jag är super trött vore skönt med lite vuxen tid men jag årkar inte utan det är bara att gå och lägga sig. Så i morgon så blir det nog ett längre inlägg än de här!!!!

fredag 25 september 2009

Fredag

Tindra har högläsning för brudarna
Under helgen så har Tindra fått låna Tims rum och Tim har fått tagit Hundarnas/Dennis rum.

Fick hem en kalv som vi hade beställt , svärmor och svärfar har stykat och vi är så tacksamma för det:) Men vi fick 14 kilo köttfärs så här , visst ser det gott ut;)??


En trött Tim somnade innan jag han in till han för att läsa en bok.



Efter jag lämnat Tim och Tindra på skolan for jag hem och städade , det är så härligt när det doftar ny städat i hela huset. Johan tog hundarna och höll sig borta när jag passade på att torka av alla golven. Sen han jag med att handla innan det var dags att hämta barnen från skolan. Tindra har lekt och sjungit för hundarna hela kvällen , så här mycket uppmärksamhet brukar dom inte få av nån av våra grabbar! Så dom har njutit i fulla drag:) Sen blev det såklart fredags mys med Chips och Popcorn . Till dagen ära hade jag hyrt en film till Kidsen Disco Daggarna. Barnen tyckte den var super kul iallafall än att jag höll på att somna vid flera tillfällen. Känner mig ganska trött så det är väl bara att gå i säng det. Godnatt!!!

torsdag 24 september 2009

KALLT

När jag kom hem från jobbet i morse så stod altan dörren öppen på vid gavel.....gick runt i huset och kollade om något saknades men icket det!! Så jag antar att det var nån av hundarna som har hoppat på en olåst dörr men fy på mig att glömma låsa sådär....men det kommer inte hända igen!!!
Så tikarna har säker varit och ute några timmar i natt men alla tre var inne när jag anlände hem efter jobbet. Men varmt var det inte , utan det var bara 5 grader varm här inne och nu så är det bara 16.5 inne än solen har lyst hela dagen. Men det är tur att jag hade 3 varma kaminer som kunde värma mig och dom låg alla tre under mitt täcke,SKÖNT!!!
Så i dag är dom ganska slitna efter en ute natt , skönt tycker jag för i natt så fick jag tillbaka min förkylning och hals ont och inte blev det bättre att komma hem till ett svin kallt hus:(
Nu ska jag hämta Tim från fritte och sen blir det middag. I kväll så kommer Tindra och ska bo här till söndag , för hennes föräldrar ska åka till Stockholm och bo på hotell och gå på öl , Whisky mässan. Deras hund Chili kommer ta in på Trollbäckens hundhotell , kommer bli jätte bra för han att få lite träning att vara uti andra hundar efter allt som har varit och susanne pelle och är ju så kunnig om allt som rör hundar så han kommer trivas som fisken i vatttnet är jag ganska övertygad om!!! Hejsvejs så länge.........

onsdag 23 september 2009

Onsdag

Efter jag lämnat Tim på skolan i morse for jag hem och hämtade tikarna för en lång promenad , vi var ute nästan två timmar. Sen blev det för mig att lägga mig och sova några timmar . Senare på eftermiddag så blev det dra däck för brudarna toppat med en lång promenad på det. Innan jag hämtade Tim från fritte så for jag och hämtade ut ett paket från HM som jag har beställt. Vart riktigt glad när jag öppnade det för allt jag hade beställt fanns där:) Oftas brukar det alltid fattas något som kommer några veckor senare. Har bara handlat kläder Till Tim den här gången för den grabben har nästan växt ur sina alla tröjor och byxor. Nu ska jag ut med brudarna så dom får dra däck igen innan Tim kommer hem från sin kompis sebbe. I natt så jobbar jag , så Tim ska få sova hos Anette och Johan och Linus är hos mormor. Så mina brudar ska få klara sig själva i natt , men jag ska smita från jobbet där vid 23 tiden för att ta ut dom en sista gång. Det är tur att jag har bara 200 meter till mitt jobb:) och så snälla arbetskamrater som låter mig fara hem en stund:) Tjing , Tjing.....

tisdag 22 september 2009

Tisdag

Hemkommen från ett ljus party hos min arbetskamrat Vickan . Jag som inte hade tänkt handla , men tyvärr så sprack den planen....suck!! Hittade så fina 3 ljuslykter som jag inte kunde motstå och dom kommer bli snygga att ha på rumsbordet i höst. Men trevligt var det att få komma hem till vickan och se hur hon har det och jag kan meddela att hon hade ett super mysigt hus. Min snälla granne Johan S var barnvakt i kväll så jag kunde fara på partyt och Tim hade sköt sig superbra och det hade inte varit några problem att lägga han. Linus han for till mormor och morfar för att sova. I går så fyllde min kära svärmor år och dom kom förbi på kvällen en sväng innan dom skulle åka hem till Skellefteå. Present hade jag inte hunnit fixa , men j hade stoppat i diskhonn 3 fåglar som han fick i helgen. Så det var ingen snack vad vi skulle ge utan jag tog en ica påse och stoppade i en orrtupp i den.....bättre present kan man inte få.....eller hur???

Nu ska prinsessorna och jag läsa god natt-saga om alla orrar,tjädrar i skogen och morgondagens motionsrundor. Natti , Natt......

måndag 21 september 2009

Jaktredovisning

Nu var det länge sedan jag satt vid tangenterna här på bloggen, det har varit så mycket med allt annat på sista tiden. lovar att det ska bli tätare med rapporterna från jakten i fortsättningen.
Tillgången på fågel har som alla vet inte varit den bästa och som jag upplever det så har den kännts väldigt otrygg och vill inte trycka särskilt bra.
detta gör det inte direkt lätt för tjejerna som inte tillhör de rutinerades skara.
har jobbat med revieringen och kontakten och måste säga att den börjar vara riktigt bra på alla tre nu och det blir en del lägen som har gett resultat. Minja är den av brudarna som har problem med stadgan och jag tror det beror på att hon står så fruktansvärt nära, samt att hon har haft för dåligt med fågelkontakt i höst.
Det har för det mesta kommit fågel i fel vind och andra försvårande omständigheter.........
Diva har börjat lära sig löporna på tjädern nu och om jag bara kunde sluta skjuta som en kråka så skulle det ligga mer fågel i frysen vid det här laget.....
Ada hon utvecklas hela tiden och nu i dag så var söket helt underbart men vad hjälpte det när det inte fanns en fjäder i skogen. 4 timmar och inte en vinge för varken Ada eller Minja.
Diva fick vila idag för att dom yngre ska få mer tid i skogen.
Nu blir det ingen Jakt innan söndag då jag ska till Umeå och jobba resten av veckan.
uppstigning 04.00 så nu ska jag knyta benhögen.

Ha det så gott i skogen ni andra.

söndag 20 september 2009

Älgkött

Har hunnit med hur mycket som helst i dag mys frukost med Tim , städa , tvätta, klippa gräset , handla och SOLA förstås. Marinerade en älgstek som jag skar i tunna skivor i en sweet chili marinad i går. Så i dag när det var en sån härlig "sommar dag" så tände jag grillen och grillade köttet som vi avnjöt till en potatisgratäng och en grekisksallad, jag säger bara släng dig i vägen fläskfile!!! Så grilla älgkött kommer jag absolut göra om. Vickan i morgon kan jag lova dig ett inlägg hur det har gått i skogsjakten för tikarna. Pratade för ett tag sen med johan då var han fortfarande kvar i stugan som ligger i haparanda , så han är några timmar bort innan han har packat och kört 18 mil . Nu ska jag i allafall gå i säng för i morgon ska jag städa åt Easy rent ett flyttstäd ett helt hus , så det kommer ta tid kan jag säga! sen på kvällen ska jag jobba en extra natt. Så tisdagmorgon kommer jag nog vara i koma innan jag får sova några timmar:)
Godnatt alla där ute.....

lördag 19 september 2009

Lördag kväll

Grabbarna är redo för att åka och bada på hotellet.
Den här klänningen hade jag när jag var liten och Tindra brukar alltid vilja låna den när hon är här.

Tim springer och tar kort på allt han ser , nu ville han att jag skulle vara en hulken.....men jag lyckades inte riktigt kan det beror på att jag inte är grön...eller????;)


Det tog mig 2 år att få upp den här trä pointern , snacka om lat man är!!!



Vi var fulla huset i morse och nu så är det bara jag och Tim hemma. Johan beslutade sig för att stanna i stugan både för jakten och bygga på en bodan som vi syskon har fått av vår far. Den ska vi ha som ett förråd. Nu var både min svåger Jonas och min bror Lars där uppe så då tyckte han det var lika bra att stanna kvar och hjälpa till och det tycker jag oxå!! Linus har åkt med sin kompis Kevin och hans pappa till skellefteå för att bo på hotell. Så dom kommer nog få det helt underbart är jag övertygad om. Nu ska jag gå och krypa upp i soffan och mysa på med Timpa .

Natti, natti, natti.....

Lördag


Det vart riktigt ändrade planer här , vi skulle egentligen ha ungdomarna och lilla Dennis här i helgen. Men dom kunde tyvärr inte komma pga av att dom måste få in sovrutiner på lilleman.
Så johan tog då hundarna och åkte till iso karsikkojärvi istället för att få jaga överdan , snacka om att åka 36 mil bara för att få jaga...helt otroligt!!! Nu ska jag och Tim ta en promenad och handla lördag godis och en blombukett.......för vi vart bjudna till Anette och Johan i kväll för att äta Tacos. Men först ska jag gå och stoppa in en tvätt, hejsvej så länge................

torsdag 17 september 2009

Torsdag

Vår middag i dag , mina pannkakor blir alltid så guppiga
Efter duschen myskläderna på:)

Två vackra donnor
Ada och Tim chillar innan det är dags att gå i säng.

Mina älskade pojkar sitter och tittar på motorcross bilder från i helgen som var.


I dag känns det verkligen att hösten är här, det var svin kallt när vi cyklade till skolan i morse. Så mössor och vantar åkte på! I kväll så fick johan fara på föräldrarmöte på tims skola , brukar alltid göra föräldrarmöten och utvecklingsamtal själv så i kväll så tyckte jag att det var absolut johans tur. Men föräldrarmöten och utvecklingsamtal på Linus skola är vi duktiga att turas om att ta. Efter idol så åkte johan, tikarna och johan, chili till skogen för en lång tur med jyckarna. Så nu har dom fått springa och lekt av sig och dom kommer nog sova riktigt gott i natt....eller dom gör det redan!!! Nu ska jag och gå och sussa.....Gonatt

tisdag 15 september 2009

SOL=)

Mosters gullunge...
Minjas stora passion i livet är MAT.....-snälla lillhusse kan inte jag få smaka???

Snygg Ada


Ada hon bryr sig aldrig hur hon ligger eller var..



I dag var det riktigt jobbigt att stiga upp tidigt för att hinna allt med barn och hundar innan jag skulle i väg och städa åt Easy Rent........men han allt innan jag började....Puuh!!!
Jobbade med en tjej som heter Frida i dag , dagen gick riktigt snabbt när vi har så mycket att surra om när vi städade. Lunchen for vi hem hit för att äta och det blev att äta den ut på altan och såklart fick hundarna vara ute medans vi åt, bra att kunna slå två flugor i en smäll!!!
Frida har en Dalmatin Max som hon är mycket på utställningar med , den har kammat hem 2 cert och väntar bara på sista nu innan han blir Campion. Hon brukar vara på samma ställe och släppa han i skogen där vi brukar vara med våra tikar . Så dom har träffats och lekt!
Efter jobbet så åkte bikinin på ,låg ett bra tag och solade:)
I kväll så har moster gull pojk varit här och ätit middag med oss efter åt så bakade Linus och han muffins. Tim hade inte tid att vara med dom för han skulle vara med sin "bästis" sebbe.
Johan tog diva i kväll på ett pass men hon hade tydligen varit väldigt olydig och ville bara jaga för sig själv. Men tillslut skärpte hon sig , synd bara att det fanns inge fågel då:(
Men i morgon har han tagit semester för att åka med alla tikarna och jaga , är välbehövligt för dom att få komma ut. För dom här senaste dagarna har dom nästan klättrat på vägarna av lust för att få komma ut i skog och mark. Men för mig väntar ännu en städdag men då kommer jag få jobba med syster yster och det kommer bli skoj. Ursäkta för alla stavfel men nu måste jag gå i säng för att vara pigg till i morgon för det kommer bli en lååång städdag för oss...
Tjing, Tjing....

måndag 14 september 2009

LEDIG

Då har jag gjort bort tung veckan och går nu på nio dagars ledigt. Men jag ska passa på att jobba lite extra på min systers städföretag i vecka. Fast började ångra mig lite nu när jag har sett veckans väder, det ska ju bli strålande sol. Så då vill jag hinna ligga och sola på altan. Natten har varit bra vi åt lökpaj och sallad till middag, supergott var det!!! Nu ska jag sova nån timme och sen upp och sola innan vi har personalmöte på em. I dag kommer min svägerska med familj och svärmor hem från Cypern. Måste säga att jag har världens bästa svägerska och har saknat att hon har varit bortrest , inte för att vi ses ofta för vi bor ju 8 mil från varann. Men vi brukar dricka morgonkaffet tillsammans på morgonen alltså via telefon när barnen är på skolan. Så välkommen hem till sverige och grattis Ida på din namnsdag, så hörs vi snart.
Nu väntar sängen på mig, godmorgon och gonatt på er....

söndag 13 september 2009

Trötta Söndag

I dag blir det inte många knop gjorda här! Kroppen börjar känna av alla dessa nätter jag har gjort i veckan men nu har jag bara en natt kvar, JIPPI!! pratade med Johan för nån timme sen och då hade Linus kört sina 2 heat . I första heat så fick han en sån dålig start och han ramlade oxå , så han kom på 17 plats. I andra heat så gick det bättre då kom han på 9 plats.Totalt kom Linus på en 10 plats i tävligen i helgen, bra jobbat killen min!!! Johan slutade 8 totalt i motionklassen och vart bästa piteåförare i klassen. När jag kom hem i går så var Linus jätte trött men efter att få äta en stor portion med middag var han på banan igen. Så han lekte med min brukare "kasta boll" ett bra tag och det blev jätte uppskattat av han. Men vid nio tiden så var det bara för jag och min brukare att fara. Medans jag hade varit hemma hade mina kollegor David och Tomas bakat choklad sockerkaka och chockladrutor. Så komma till fika och kaffe är inte dumt. Sen på kvällen så skulle dom se en skräckfilm , det är det värsta jag vet så jag gick ut i tvättstugan och tvättade och manglade i stället. David har kort helg , så det innebär att VICKAN kommer in och jobbar söndag natt:) Det är länge sedan vi jobbade i hop och jag uppskattar verkligen att hon kommer i natt. Så det kommer bli mycket surr, kaffe och en god middag i hop. Bättre än så kan det inte bli:) Nu ska jag ta och ringa och kolla hur det är med min andra son som är i Happis. Kramiz;)

lördag 12 september 2009

Soliga lördag

Har fått en rapport från crossbanan att Linus har kommit 8 och 9 i heaten som han har kört, johan som kör motionsklassen kom 8 i dag. Men det är en dag i morgon oxå och då kommer dom båda köra 2 heat var. Hundarna fick följa med mig när jag tog en promenad till affären , när jag hade handlat färdigt och gick ut för att hämta tikarna så stod en massa japaner och tog kort och filmade hundarna. Dom tyckte dom var så vackra och så ville dom ha kort på mig och hundarna samtidigt.....så det var bara att ställa upp det. När jag gick i väg med dom så stod dom kvar och filmade och fotade oss ett bra tag! Man blir allt lite stolt ägare till dessa vackra donnor. Brukar få många fina kommentarer när jag är ute och går med dom , även att många stannar och vill prata. Dom tycker att det ser så härligt ut när alla 3 går fot brevid mig och såklart att dom tycker dom ser så vackra och stiliga ut. I natt så såg vi en sån sjuk film tror att den hete crank 2 , men den var sjuk så den blev sjukbra. Så i natt ska vi se crank 1 och om tvåan var bra brukar ju första filmen vara bättre. Nu ska jag ta och plocka bort lite innan jag ska fara och äta ännu en gång middag hos Anette. Börjar bli lite bortskämd att komma till dukat bord;)
Sen klockan sex börjar jag jobba och då ska jag ta hem min brukare ett tag , så jag ska hinna träffa Linus en stund och höra hur han har haft det i dag. Ha en trevlig Lördag......

fredag 11 september 2009

Fredag

Då var det fredag , Timpa har åkt till stugan i helgen med moster , mormor och kusinerna.
Linus är i böle i kväll för att leka med sin kompis Kevin. Så jag blev solo där vi tre tiden , men inte så länge för jag vart bjuden på middag hos Anette och Johan . Nu sitter jag proppmätt och skriver några rader innan jag ska fara och helg handla eller jag tror jag ska vila ett litet tag först .
Nu ska jag gå och försöka lugna en Ada som håller på att krypa ur sitt skinn.
Ha en underbar fredagkväll:)

torsdag 10 september 2009

Torsdag

Brudarna som aldrig missar solen inne som ute.
Ada kan sin apport....




Tror nästan att vi håller på att blåsa bort snart för det verkar aldrig ge sig!
Har hunnit med ganska mycket i dag medans tim har varit på fritte/skolan.
Allt ifrån motion av hundarna, apport träning, städa , tvätta, stryka och sova en stund eftersom natt jobb väntar i kväll.Fick i dag nya Hundsport tidningen och den läste jag medans jag åt en grekisk sallad till lunch.När jag sitter och läser och tittar på bilderna från hundutställningen i sjulnäs i sommar och plötsligt var de en bild på mig och tikarna där, hade ingen aning att nån hade tagit en bild på oss.
Men kul var det i allafall att se att dom kunde ta en bild på mina vackra pointer Damer, mig hade dom gärna kunat klippa bort! Nu blir det spagetti och köttfärsås till middag och till efterätt blir det muffins som Jag och Tim har bakat. I dag har min mor Anita och min vännina Anette Namnsdag , Så GRATTIS på er båda två. I morgon eller på lördag kommer Linus och dom andra cross killarna att vara med i piteå tidningen. Så i morgon kommer nog Linus gå upp tidigt för att hämta in tidningen;) Må så gott i höstsolen:)

onsdag 9 september 2009

Onsdag morgon

Det har kört i hop sig hur mycket som helst här, jag jobbar ju natt hela veckan och nu blev det kris på j jobb innebär att han måste jobba 12 timmar skift i luleå hela veckan ut. Han måste börja sex varje morgon och fitte öppnar ju inte så tidigt. Men det är tur att vi har så fina vänner som ställer upp, Så i natt har Tim fått sova hos Johan och Anette och så kommer han få sova där tordag natt oxå. Tack för att ni finns:)

Vi som jobbar natt tvättar alltid brukarnas kläder under natten , nu är det så att vi har fått en manlig besökare i tvättstugan som är väldigt förtjust i det manliga könet. Det är tur det för hans frågor är inte så himla trevliga. Han har inte varit på alla manliga som jobbar natt utan bara 2 av dom. Men jag tycker det är lite olust att springa själv ut dit på natten , så vi går alltid två nu.
I går så hade Tim avslut på sin fotbolls träning och Linus var som vanligt på crossbanan.
Tim han går kören och han älskar verkligen det , han gick hela förra året oxå . Så det var självklart för han att fortsätta , det enda tråkiga är att han är ensam kille.
Nu väntar sängen för mig , är så trött så jag ser nästan i kors.
Full fart mot helgen........;)

måndag 7 september 2009

Nu börjar det igen............

............min tung vecka!!! Kommer jobba 6 nätter av 7 och det innebär att enda natten jag kommer vara ledig är onsdag natt..Puh!!! Brevid mig sitter en trött Tim och äter kvälls fika . Linus är på crossbanan och tränar, för till helgen ska han köra Nordcupen på hemma banan. Så då vill han att allt ska sitta perfekt. Hundarna har haft en riktig innedag , har bara hunnit med korta rast svängar. Så nöjda hundar har jag absolut inte nu men när johan kommer hem från crossbanan får han åka till skogen med dom för en lång rastning. Nu ska jag ta och natta min son och sen hinna göra lite diversa saker innan jag ska fara och jobba. Kram, Kram

söndag 6 september 2009

Söndag

Har hunnit med en motion runda med tikarna.
Diva står för en mås.

Ada och Diva har fått varsitt lång pass i skogen i dag och dom gick på en stor orrkull , men tyvärr blev det ingen fågel hem för husse i dag. Minja fick vara hemma med mig och grabbarna och mysa. Linus kämpar på att få sälja jultiningar men tyvärr är det så många som har redan köpt. Min förkylning börjar bli mycket bättre och när jag blir frisk helt , så ska jag ta upp min träning igen. Jag älskar att få träna , så nu längtar jag tills jag blir frisk som en ärta. En annan sak som jag & Anette ska börja om med i höst är öl tisdag. Det började för några år sedan när vi såg en tjej film och i den filmen hade dom champangne torsdag , nu gillar ju inte nettan det så då blev det öl tisdag för oss istället. Men när jag jobbar tisdag nätter så blir det istället öl torsdag. Nu är det inte så att vi dricker hur mycket som helst utan det blir alltid bara en öl var och att vi håller oss till 2.8% alltid med såklart lite snacks till det. Lite kul måste man ju få ha när höst mörkret faller på , men det känns lite busit trots allt! Johan är och jagar sjöfågel med Leif vi får hoppas jakt lyckan är bättre i kväll än tidigare i dag. Nu ska jag göra lite popcorn till Kärleken checkar in , so long........

lördag 5 september 2009

Lördag

Fick sova riktigt bra i natt men vid ett tiden så började Diva tok skälla och morra och då vaknade jag på stört och hörde hur några grabbar ute stod och sparkade på vår bruntunna så den gick sönder:( När jag tittade ut så såg jag att dom sprang i väg , snacka vad lite ungdomarna har att göra nu förtiden! Så på måndag måste jag ringa om att få en ny tunna.
Vilken härlig barnfri morgon jag har haft kunnat sitta och läsa pt och dricka kaffe i ett tyst fridfullt hus. Man borde göra så här oftare! Har hunnit med en lång motion runda med tikarna, Ada & Diva fick dra var sitt däck minja fick bara promenera som vanligt brevid.
I kväll så lagade jag tjäderhöna till middag och jag måste få säga att jag lyckades riktigt bra med det ,smakade otroligt gott. Det enda jag saknade var att dricka ett glas rött vin till köttet men tyvärr så hade jag inge hemma så citron dryck fick duga den här gången.
Fick några äpplen från min snälla granne Ulrika , så nu väntas äppelpaj och kaffe till sommarkrysset. Johan och Leif tog Diva för ett jakt pass här i närheten och sen blir det för dom att fara och jaga sjöfågel i kväll. Vi ses inte så mycket nu för tiden när det är jakt som hägrar.
Men jag tycker han ska jaga så mycket han vill för snart är det över och hundarna behöver verkligen tid i skogen. Så någon nöd på mig går det inte! Nu ska Tim och jag mysa...
Hejsvejs på er alla.........................

fredag 4 september 2009

Fredag Kväll

Då är jag hemma från mitt extra kvälls pass. Har gått bra att jobba förutom att jag glömde ta med mig min middag. Dom här dagarna har det blivit mycke soppor för halsen och helt klart syns det på mina jeans som jag köpte på zara. När jag köpte dom satt dom perfekt men nu hänger dom och jag måste ha bälte för att hålla dom uppe:(
Vi vart BARNFRIA i natt , Linus sover hos sin kompis Anton och Timpa blev kvar hos moster.
Så i morgon får jag SOVA UT , JIPPI!!! Behöver inte höra nå barnprogram i morgonbitti utan kan sätta mig i soffan med en kopp kaffe och se nyhetsmorgon , det är kvalitets tid det!!!!!
Nu ska jag ta och renbädda och sen blir det att försöka sova , men ska först ta lite cocillana för att kanske få bort hostan i natt. Gonatt alla kära vänner.....

Fredag

Nu har jag sovit eller försökt sova några timmar efter jobbet. I natt fick jag en hemsk hosta , som ett brev på posten! Så nu när jag har sovit har jag fått ligga på 2 kuddar , men det hjälpte inte så mycket. Det är bara vänta ut den här hemska hostan, SUCK!!!!
I natt hade O tagit semester för att fara och spela golf i regnet i skellefteå i dag. Så Therese (Livet vi Lever) jobbade i stället , hon är en så härlig person och alltid glad:) Så det var super Nice att hon jobbade med oss i natt. Vi såg 3 filmer i natt och blödiga jag kunnde inte motstå att börja gråta till Marley and me (tror den hette så) och så blev det rally brudarna toppat med en action rulle. Nu väntar mer jobb för mig , för jag ska gå en extra kväll hos en brukare som jag har jobbat tidigare hos. Skulle jag helst vilja vara hemma och bara ligga och ta det lugnt , men jag har ju igen feber eller ont i kroppen utan bara förkyld och hostig. Så det är bara bita i det sura äpplet och fara och göra bort kvällen. Min kära syster ska hämta Timpa från fritte och ta hem han och ha han till i kväll , det är tur att vi systrar kan hjälpa varann med att passa varandras barn!
Linus han ska få vara hemmma med hundarna , så jag måste sluta skiva för att hinna till affären och handla middag till han och mig. Ha en mysig Fredag kväll allihop, Styrke Kramar.........

torsdag 3 september 2009

Soliga Torsdag!!

Vad tiden går fort , i går så var min ledighet slut och det var bara att för mig att börja jobba igen.
I morse när jag kom hem från jobbet så gick jag direkt och la mig. Men vid tolv tiden så började hundarna vilja ut och kissa då upptäckte jag att det var ju strålande sol , så det var bara att gå in och ta på bikinin och börja sola det! Är ganska förkyld och egentligen borde jag hålla mig borta från solen , men det gick inte när solen strålar från en klar blå himmel!!!
I kväll så har jag varit barnvakt till min systerson Lukas......Alltid lika mysigt att få rå om han!
Mina vild hundar håller på att busa förfullt men j slutar snart så han får åka med dom till skogen så dom får busa och springa av sig;) Jag ska ta och göra en kopp te och krypa upp i soffan ett tag , sen blir det för mig att fara och jobba sista natten för den här veckan.
Hasta la vista...............

onsdag 2 september 2009

Regn Onsdag!!!!

Tim och Minja = SANT
Vilken härlig kanon dag vi har haft!!

Min Flitiga Lisa har sett ut så här hela sommaren


Chillar och dricker en kopp kaffe. I dag vaknade Tim vid sjutiden hjälpte han med täcket till soffan och gjorde frukost som han fick avnjuta i soffan, lite vardagslyx måste man få ha!!
Minja fick i dag följa med oss när vi cyklade till skolan och sen blev det en lång promenad med alla tjejerna. Det bara regnar och regnar man kan inte bli mer än deppig. Men jag undrar hur det går för Linus och hans klass som har sovit i tält i natt och att dom ska cykla hem från pålberget i detta regnväder. Han lär nog vara jättetrött när han kommer hem. Idag åker min bror och han sambo fröydis till Turkiet och i måndags så åkte min svägerska och hennes familj och svärmor till Cypern. Man kan inte bli mer än avis på dom. Men i går hade vi ju grannväder så det blev för mig, Tim och hundarna att njuta av värmen hela dagen ute. Johan for efter jobbet och jagade och det blev en gås till , Leif var här och plockade fjädrarna på dom andra 2 gässen . Så nu är alla fåglarna färdiga plus skogsfåglarna som johan sköt i Arvisjaur. Leif snart blir det LYXMIDDAG det kan jag (johan) lova dig:) Nu ska jag göra lite nytta här , ha en bra dag alla vänner!!!!

tisdag 1 september 2009

Tisdag morgon!!!

Känner att jag håller på att bli förkyld men jag har absolut inte tid med det nu!
Jag och Linus var upp tidigt i dag för att packa och göra matsäck för han ska åka med sin klass och sova i pålberget i natt. Dom verkar få tur med vädret när alla ska sova i tält.
Jag är absolut ingen tält människa , det är det värsta jag vet! Tacka vet jag hotell eller stuga!!
Ada som har så mycket energi fick följa med när jag cycklade med Tim till skolan och sen när vi lämnat av han så tog vi en extra sväng innan vi for hem och tog ut dom andra brudarna.
Nu ska jag hänga tvätt och sen blir det att ta två alvedon och gå och lägga mig ett tag och försöka få bort huvudvärken. Tjingeling......