fredag 31 juli 2009

Nu drar vi!!!!

Nu tar jag en bloggpaus under helgen , men åter kommer sen med bilder från stugan.
Håller på att packa det sista innan vi ska hämta upp Linus kompis Kevin som ska följa med oss.
Fick en rapport av min syster i går, dom åkte upp till stugan efter vi hade varit hos mamma.
Dom var på väg ut på sjön med en av våra båtar och det var spegelblankt på sjön och det var hur varmt som helst. Så jag fick bara mer längtan upp när jag hade pratat med syster yster.
Ha en underbar helg på er alla där ute:)
Ps om en vecka så sitter jag och Anette på planet till stockholm;)

torsdag 30 juli 2009

Torsdag

Vilken vacker dag vi har haft började dagen med att fara med Anette till skogen och plocka blåbär det var ganska utplockat men 2 liter fick jag ihop. Sen klockan tolv så for jag och min syster och alla barnen till mamma/mormor för att göra lite lunch till oss alla . Anna stekte plättar och jag gjorde blåbärspaj som vi skulle avnjuta till efterätt. Efter maten så hjälpte vi mamma att duscha och sen la jag om hennes sår på knät.
På eftermiddag så åkte Linus och Johan på crossbanan medans jag plockade fram min underbara
gräsklippare och klippte gräsmattan.
I morgon bär det av till stugan!!!JIPPI!!! Så i kväll blir det att packa för en härlig helg tillsammans:) Kram Kram

onsdag 29 juli 2009

Välkommen Ledighet

Känner att jag håller på att få ett psykbryt snart av allt städande efter hundarna.
Hundgården fungerar ej kan inte lämna dom i den utan att ha ständig koll på dem annars gräver dom sig ut hela tiden! Så fara och handla eller fara och hälsa på nån går fet bort , så ska jag göra såna saker måste jag har dom innomhus. I bland när jag kommer hem så har dom nästan alltid hittat på nått, som att dra ut soperna på hela golvet eller fått tag på vad som helst och bitit sönder det.Men det är ju sommar och det vore underbart att kunna ha dom ute den mesta tiden av dagen! Men tänk att bara ha en hund leker ofta med tanken och om det vore så vet jag precis vilken av hundarna jag skulle välja , fast det säger jag inte!:) Men vi har ju nu 3 snygga pointrar och det kommer fortsätta så , men en förändring måste absolut till snart;)
Nu ska jag sluta klaga men i bland rinner faktisk bäggaren över!!!!!!!

I dag har jag gått på över 2 veckors ledighet, SKÖNT!!! Snart kommer min systerson Lukas och ska vara med moster några timmar, så när han kommer så ska vi hämta Tim på dagis.
I kväll så ska Tindra komma och sova hos oss , det kommer bli super skoj jag ha lovat att vi ska ha onsdags mys med popcorn & Saft.
Ha en underbar dag allihop, Kram!!!!!

måndag 27 juli 2009

Måndag


Känns som att hösten har knackat på! Men jag vill ha MER SOl och VÄRME nu. Jag får hoppas att vi får fint väder till helgen för då styr vi vår kos mot karsikkojärvi i Happis.För då vill vi bada och sola. I går så var jag och min syster och gjorde middag hos mamma för hon kan verkligen inte göra mycket förutom att sitta och vila. Efter maten så duschade vi mamma och tvättade hennes hår, hon vart så glad att få känna sig ren igen. Snart så ska jag till mamma och göra lunch till henne och mig. Sen blir det att städa och tvätta hos hon.


I går så åkte Johan till Ersträsk med tikarna och tog en 3 timmars skogsvända med dom i en tuff terräng. Han hade tur att det var uppehåll , men det var tydligen rejält blött i skog och mark efter allt regnande. Såg bara en ripa men det räkte att få hundarna riktigt taggade!

Men det är ju bara 29 dagar kvar till FÅGELJAKTEN!!!!!!:)

I kväll innan jobbet så blir det att motionera både mig själv och hundligan!!!

Ha det/ÅJ

lördag 25 juli 2009

Vår hopp tjej!!!!


Vi har upptäkt att vår tjej Minja älskar att hoppa över hinder och hon är riktigt vass på det må jag säga. Så nu kommer hon få testa Agility tycker hon om det så kommer hon få börja träna det.
Såg i senaste numret av Hundsport att en Vorsteh kommer riktigt bra på en agilitytävling.
Så det finns nog förhoppning för en pointer oxå! Nu sover alla tre grabbarna , så nu ska vi och hundarna se en film. Kram och godnatt...........
Nu sitter jag åter vid datorn och dricker en kopp kaffe medans jag skriver. Johan och Linus åkte tidigt i morse ut på crossbanan , känns som att dom har flyttat ut dit. Känner mig lite småseg i dag för i går efter lunch så cyklade jag och Anette in till stan för att dricka lite öl på stan vi började med att shoppa lite sen sammanstrålade vi med min bror Lars och hans sambo Fröydis och Sussi &Tony på thi garden vi åt en lunch/middag i hop.Det var riktigt trevligt men efter maten skulle dom vidare till någon fest. Så jag och A gick till de tält som spelade mest musik för att få lite pdol stämning och det blev kärlekstältet där satt vi ett bra tag och surrade och drack öl men när klockan var 17.00 så skulle dom stänga tältet så det var bara för oss att cykla hemåt då.
Mamma som var i sunderbyn i går och gjorde sin opration , men hon blev kvar där. Tydligen är handleden så himla skadad , så dom tror inte att den kommer bli riktigt bra igen:(
Men förhoppningen får hon komma hem i dag , så det blir en sväng förbi sen.
Nu ska Tim och jag fara in till stan för att åka lite karusell och så kommer min syster dit för att lämna Lukas till oss, för han ska sova hos oss i natt.
Men först måste jag rengöra Divas öga tror att hon har åkt på ögoninflamation.
Må så gott och jag hoppas ni inte blåser bort i dag!!!

torsdag 23 juli 2009

Otursmormor

Vilken tokig dag jag har haft! Min mor ringde mig på jobbet i morse och sa att hon låg på akuten, hon hade ramlat utanför dagis efter hon hade lämnat Tim. Så efter jobbet for jag direkt till mamma på sjukhuset. Mamma har brutit sin högra handled och hade sår på ena knät.. Så vi blev där till tre tiden innan vi fick lämna sjukhuset. Men dom hade inte lyckats få i hop brottet , så det blir opration för mamma i sunderbyn i morgon. Jag har inte hunnit sova någonting i dag för jag har varit med min mamma hela dagen. Nu ska jag i väg och jobba så i morgon kommer jag SOVA! Kramar i miljoner och var rädd om er!!!!

onsdag 22 juli 2009

Tjej middag!!!

kolla in efterätten L hade gjort.

Som var toppat med namnen!


Vickan & Linda


Linda & Evelina


Sofi med sin guldkille. Lilla my fattades på kort.


I går var jag på en tjej middag/fest hos Linda , jag kan lova att hennes hus är som att kliva in i Sköna hem. Det var så super nice överallt. Vi hade supertrevligt allihop det blev mycket tjejsnack hela kvällen. Maten efterrätten och drycken får en klar 10 av mig och säkert av dom andra brudarna också! Det är en sådan kväll jag tankar en massa energi och inser hur viktigt det är att vara ledig från allt i bland och bara få va......

I kväll så går jag på mitt skift och går av fre morgon, so long!!!!


Kram, Kram.............

måndag 20 juli 2009

TACK :)

Fina korgen & innehåll fick jag i går av Vickan:)


Vilken dag det har varit i dag! Började med att jag ringde tandläkaren för att få en akut tid för tanden jag har lagat nyss. När jag väl var hos tandläkaren 09.15 så var det kö och jag fick inte komma in förän vid 11 tiden , så vid 12 tiden var jag färdig och 500 kr fattigare! När jag var hemma försökte jag sova ett tag eftersom jag hade jobbat natten men jag hade så ont i tanden efter bedövningen började släppa så det vart mindre än en timme jag vilade.Vill Tacka alla underbara vänner/familj som har förgyllt min dag och tack för alla fina presenter också! I kväll när Åsa och Ulf kom så hade ulf med sig sin föräldrar hit. Har aldrig träffat dom men dom var super trevliga och jag förstod deras norska riktigt bra.
I morgon är jag bjuden på Lunch på stan av min vännina Catarina och sen på kvällen är jag bjuden hem hos en arbetskamrat på middag , snacka om Lyxig dag jag har framför mej!!!
Nu måste jag gå i säng för jag är helt slut efter en lång jobbar helg kryddat med lite sömn och ett super nice kalas.


Tack än en gång för en trevlig dag, Kramar i miljoner från Åsa:)

fredag 17 juli 2009

Nu är han Äntligen Hemma!!!


Nu är det nära för om ungefär en timme börjar min jobbar helg! Vickan har till dagens ära hyrt SOS , ni som känner mig vet att jag Älskar filmerna med "stig Helmer". I dag har jag varit på stan och inhandlat mina stövlar och så vart det ett par vita träskor oxå.
Men den stora nyheten är att vår stor grabb har äntligen kommit hem från sin fiskarresa! Kommer lägga ut sen lite kort från hans resa till fjällen.
I kväll tog Johan alla tikarna och for till Ersträsk för att träna hundarna , så jag hoppas det har gått bra för både han och hundarna. Nu ska jag hänga tvätt innan jag ska fara till jobbet.
I morgon efter jobbet blir det att åka och fynda på Loppis.

Hejsvejs på er alla..........

torsdag 16 juli 2009

Torsdag




Då är denna lediga dag nästan slut och i morgon kväll börjar min jobbar helg igen. Men jag sörjer inte för det utan jag kommer ju få jobba hela helgen med Vickan och Ola så jag antar att vi kommer äta en god middag tillsammans som vi alltid brukar göra!
I kväll så har Anette och Johan varit här på fika det var så himmla kul att se hon igen.
Hon hade med sig två bikinis som jag har fått från hennes syster Carina. Hon är butikschef på Gina som ligger mitt emot NK huset. Dom var super snygga och jag var verkligen behov av en ny bikini för min gammla är 4 år:( , Så TUSEN TACK Carina för dom ursnygga bikinis jag fått:)
Min mor kom också förbi i kväll och jag fick faktisk min present i förskott , alltså pengar till ett par stövlar jag har hittat på scorett, nu tror ni att det är fin stövlar men icke det. Utan har hittat ett par gummistövlar i märket diesel. Så nu till hösten när jag är ute med tikarna så kan jag se riktigt bra ut i mina snygga diesel stövlar där jag far fram!
Johan har tränat apport i kväll med tikarna och det gick bra, Ada är superduktig medans dom andra budarna inte tycker det är lika roligt.....men nu ska det hårdköras ett tag så att det sitter för alla tre, vi ska hjälpas åt johan och jag.
Ha en fin kväll...........

onsdag 15 juli 2009

Jag kan FLYGA , Jag är inte RÄDD!!!!!!

Tror att Diva har sett för mycket av sällskapsresan!!!;) Hade tänkt ta kort i går när vi hade Stian och Lise med barnen här, men tyvärr hade vi ingen kamera hemma. Linus tog den med sig när han åkte till Narvik och Kiruna på en fiskarresa med sin kompis Kevin och hans Pappa. Pratade med han i går och han storm trivs med att Tälta och fiska i fjällen och han vill absolut inte hem på långa vägar!! I morgon kommer äntligen min väninna Anette hem och Tindra såklart efter deras långa semester söderut. Fast jag har så många av mina vänner som jag inte har hunnit umgås med på länge , dåligt samvete har jag alltid för det! Men måste ta mig i kragen och fara och hälsa på lite. Nu sliter en uttråkad Tim i mig och vill ha lite uppmärksamhet så det är bäst att sluta skriva och leka lite med han innan Js kommer och spelar bilspel med han.
Kram, Kram på er alla.......=)

tisdag 14 juli 2009

Storfrämmande

I dag på eftermiddagen kom Stian och Lise med sina barn på besök. det var ett kärt återseende för alla parter,
man såg riktigt hur Diva lyste upp av glädje över att få återse sin förra familj.
Åsa är lite tagen över att hon fick se Diva slicka någon i ansiktet,här får man bara nobben hur man än inbjuder till en puss (okej med lite grädde går allt!)men sann glädje visar det i alla fall .
Det blev en trevlig dag och en bekantskap som vi defenitivt har lust att utveckla.
Dom var härliga jordnära människor som kan sin sak gällande hundar och träning därav.
En inbjudan att komma upp till dom för att träna hundarna fick vi och den kommer vi att ta vara på. Nu måste jag bara hitta en helg som passar snarast möjligt men vem vet hur det blir med tanke på hur Åsa jobbar sina helger och så ska vi ju upp till stugan nästa helg.
Det blir nog någon råd med det skulle jag tro, det kanske finns några släktingar som kan ta hand om barnen en långhelg med tanke på att då blir det mera pippi i boxen för någon hjälpande själ.
(eller hur pappa!!).
Nu kallar kudden inför morgondagen då det blir hårdkörning på jobbet.

Godnatt var än ni är alla våra vänner

måndag 13 juli 2009

Helgen över???????????

Vår stuga
Då var min jobbar helg över för denna gång och nu går jag egentligen på niodagars ledigt men icket det utan jag har bytt så jag kommer jobba nu till helgen oxå. Anna min jobbarkompis kommer jobba sista helgen i juli åt mig för då bär det upp till stugan för jag och min syster och våra familjer. Vi har fått en stuga att dela på av vår pappa. Den är färdigt utvändigt men innåt är den naken , så vi ska planera hur vi ska bygga innvändigt i den. Det kommer bli 2 sovrum och ett stort allrum. Min bröder har fått egna lador. Lars & Fröydis har redan byggt färdigt sin lada och den vart hur mysig som helst , min bror Tomas håller på förfullt att bygga på sin lada. Krister kommer få en lada som är redan färdig. Det är så otroligt mysigt där upp, vi har stora grön områden och nära till en fin badstrand. Kommer ta mycket kort och lägga ut så ni ska få se paradiset i Happis. Nu ska jag ta och sätta tikarna i hundgården medans jag ska klippa gräset , för i morgon får vi besök av Stian och lLise som vi köpte Diva av.

söndag 12 juli 2009

Längtar efter SOL....................

Hemma igen efter min andra natt på jobbet, känner mig lite småseg. I går grillade vi tillsammans på jobbet , David (Jägaren) stod för köttet och det blev orre den här gången. Jag berättade för David att jag aldrig har ätit orre och då undrade han vad vi gör med 3 fågelhundar??!! Vad då jagar, vi gossas bara var mitt svar! Men maten var super god , så nu längtar jag till vi kan grilla orre igen:) Undrar vart solen tog vägen? Det skulle ju bli sol i dag hade dom lovat på vädret på fyran. Hundarna verkar i alla fall njuta av lite svalare väder. Så det blir nog cykelträning och apportträning i dag. Men först ska jag ta och gå och sussa ett tag.
Kram och Puss.................

torsdag 9 juli 2009

Vårat gulliga barnbarn







Här har det varit fullt så jag har inte hunnit skriva något i går. För Emilia och Dennis kom och sov här en natt. Han har blivit så stor vår lillprins och pratar gör han hela tiden och Tim undrar hela tiden vad han säger!!! Han fick inviga sin badbalja i går innan han skulle få gå i säng och den grabben diggar verkligen att bada, som han sprattlade med sina ben och skrattade samtidigt.
Emilia och Dennis fick ta stor sängen medans jag och johan tog gästrummet. Så snäll som jag är fick j ta sängen och jag bädade åt mig själv på golvet med en 70 madrass. Nå väl hundarna har haft abstinens av kramar hela dagen ,när det plötsligt kommer in en liten baby som får all uppmärksamhet av matte och husse . Så under natten så kom alla tikarna och ville dela madrass med mig det hela slutade med att jag sov med halva kroppen på madrassen och andra halvan på golvet, medans alla tikarna låg på madrassen.......vad gör man inte för 3 kram goa pointrar:)
Men jag sov faktiskt riktigt gott må jag säga.....undra om det var för att jag hade alla barnen sovande under samma tak??????

Vi sov väldigt länge i dag , så frukosten åt vi efter 11. Sen tog jag en promenad med Dennis medans Emilia och Tim gjorde ett plan (bild kommer sen). Efter lunch tog E hundarna på en lång promenad och dom hade tydligen skött sig utmärkt, det var bara Ada som hade dragit lite i kopplet. Vid fyra tiden åkte Emilia och Dennis hem till skellefteå och det blev riktigt tomt när dom hade åkt , längtar redan till nästa gång vi ses:)
I kväll har jag cyklat med Ada till assi , jag har gett mig tusan på att få hon i trim. Känns faktisk kul att ha ett mål i sikte! Efter cykelturen blev det hundbyte hemma, Diva fick på sig sin väska på ryggen och Minja fick följa med på en lång promenad. Det gav kanske inte så himla mycket för Minja men Diva fick allt bära tungt , det kanske ger lite resultat snart.
Nu ska vi se en film som jag har lånat av min arbetskamrat vickan.
Ha en fortsatt trevlig kväll alla där ute trots att det regnar.....................

onsdag 8 juli 2009

Tisdag/Onsdag


Tims kusin vitamin

Mosters gullunge Lukas

Min bror Tomas hund Laika


Klockan är alldeles för mycket för mig att sitta och blogga, men det blir ett kort inlägg!
I dag har jag varit barnvakt åt min systers yngsta pojk. Så det har blivit mycket bus och stoj här i dag. PÅ eftermiddag for Tim och jag på stan för att utföra ett ärende efter åt gick vi lite i affärer och jag kan lova att vi tillbringade kanske 1 1/2 h i bara skobutiker och provade skor. Oftas brukar han alltid tjata om att få gå till spelbutiken men i dag/går så blev det inge tjat alls utan han tycket nog att det var kul att pröva alla möjliga skor både från Dinsko till Scorett.
Linus han har jag inte träffat sen Lördag , han är fortfarande kvar hos sin bästis Kevin i böle.
Men i morgon kommer min älskade son hem, SKÖNT!!!

Gonatt alla vänner, och godmorgon alldeles strax igen.................

söndag 5 juli 2009

Fettobrudarnas dag





Då var det över för denna gång, vi har faktiskt varit riktigt nervösa på hur det ska sluta! Diva var först ut i ringen av våra hundar johan visade hon på ett utmärkt sätt. Allt gick som en dans tills domaren skulle känna på hon, då började hon rygga och det brukar ju inte hända i vanliga fall, så hon fick en 2:a baserat på det, i övrigt riktigt bra kritik.
sen var det dags för Minja och Ada och det blev lysande kritik för Ada med 1:a med CK
trots att han tyckte hon var i tjockaste laget, välisolerad kropp som han förskte uttrycka det lite fint........sen kom Minja in i ringen .........."ohh this is a fat bitch" var hans första kommentar och det samt en tand borta gav en 2:a. Dock är vi inte missnöjda med tanke på att kritiken i övrigt har varit riktigt bra för alla brudarna och efter hösten så lär vi slippa nerslag på grund av fettofaktorn.
I kväll har vi haft besök av våra kompisar Ulf och Åsa och det var jätte roligt att dom kom förbi.
det går tyvärr allt för länge mellan gångerna vi ses för Ulf bor i Norge eller rättare sagt Bodö.
Johan och Ulf har varit kompisar sedan 11-12 års ålder och Ulf är även Emilias gudfar.

Lördag

Super Linus

Tim med sin crossare och han är en hejare på att köra oxå


Vi är hundvakt till chili


Nu börjar det närma sig med storm steg till hundutställningen börjar i morgon eller rättare sagt i dag eftersom klockan är efter tolv! Emilia skulle ha varit här och tagit hand om sin lillebror i morgon men nu vart ju Dennis sjuk , så det är inte så mycket att göra åt än att plocka fram plan b. Så jag ringde min kära syster och frågade om dom kunde barma sig över Tim några timmar i morgon. Självklart sa hon men att dom kommer inte vara hemma i kväll utan Lukas farmor är barnvakt till grabbarna. Berit som hon heter tycke att det var lika bra att Tim kom och sov där, Tack Berit för att du kunde ta emot vår busgrabb:)
Linus sover hos sin bästis kevin . Jag avskyr allt med motorcycklar att göra tycker det är jätte obehaglit att titta på. Linus har tjatat på mig flera gånger att han vill att jag ska följa med och se han köra, så i dag tog jag modet och följde med och tittade på när han körde cross. Vilken talang min grabb är!!!... man kan inte mer än känna sig som en riktigt stolt mamma! Men måste erkänna att jag fick jätte ont i magen när det går för fort eller när han hoppar. Jag ska nog hålla mig till min motor som går lagom fort i min takt alltså MIN GRÄSKLIPPARE!!!

Nu är det bara att gå i säng för om några få timmar måste jag stiga upp och göra klart det sista inför utställningen. Kramar i miljoner och håll tummar och tassarna för oss i morgon!;)

fredag 3 juli 2009

Har haft riktigt ont i en tand några dagar , efter som jag är så tandläkar rädd så hade jag tänkt vänta till min tandläkare ove skulle komma tillbaka efter sin semester. Men efter som jag hade så ont så ringde jag jour privattandläkare och fick en tid i dag. Jag gick dit med hjärtklappning och med en puls i typ 200. Men det gick riktigt bra förutom att jag höll på att börja gråta vid flera tillfällen, men nu är hålet lagat och jag mår prima!
Efter åt så gick jag en snabb runda på stan och köpte galon tyg för att klä om köksoffan i och så vart det en skjorta och shorts, keps till Dennis.

Johan tog tikarna efter jobbet och åkte till björkliden med sin fasters karl Anders för att klippa gräset och släppa hundarna lite.
Efter dom hade åkt så drog jag fram dammsugaren och dammsög & skurade alla golv på övervåningen.Härligt! Nu kan man njuta av övervåningen och glömma hur det ser ut i övriga huset.... Men när solen skiner vill man iallafall bara vara utomhus, så undervåningen kan jag ta en dag när det är dåligt väder....!
I morgon måste vi klippa tikarnas klor och duscha dom för på söndag så ska vi ställa alla tre på Internationella Utställningen i sjulnäs , det kommer vara en tysk domare som dömer alla fågelhundar. Kommer bli spännde att höra vad han kommer tycka om våra vackra donnor;)
Emilia och lilla Dennis skulle ha kommit i morgon , men nu har han fått feber lillprinsen. Det var väldigt trist för vi SAKNAR HAN SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ, hade varit roligt att få ha dom här några dagar och rå om dom!!! Men vi önskar att han kryar på sig=)
Nu ska jag ta och hoppa i säng för jag är super duper trött så gonatt alla bloggvänner:)

torsdag 2 juli 2009

Torsdag


Minja håller sig under "Parasollet"


I dag har det varit en riktigt softar dag , fast jag har hunnit med cykelturer med Ada och Minja.
Jag och Diva+cykel passar absolut inte i hop så jag har köpt en väska till henne att ha på ryggen med 2 fack att stoppa tyngder i . Så det blev krossadtomat burkar hon fick bära om kring på i dag, men man tager det man haver!!! Om det skulle finnas hundar med bokstavskombination så är jag helt övertyggad att vår Ada har det mesta man kan ha! Hon kan väcka mig mitt i natten och tokbus morra som bara hon kan och hon blir bara tokigare om man tittar på henne och inte rör hon. Hennes personlighet är något helt annat än vad Minja och Divas är. Det ska ständigt busa och göra saker som är förbjudet. Men vad vore Ada om hon skulle vara lika lugn som dom andra tikarna. Det skulle bli rikigt BOORING, för varje dag när jag vaknar undrar jag vad ska hon hitta på i dag då!


Nu väntas sängen och Avance. ÄÄntligen kom den! / Åsa
PS Vår stor grabb han Äntligen kommit hem från stugan.......

onsdag 1 juli 2009

Ledighet = Äntligen:)

Vi kunde inte motstå att bada fötterna lite.
Min fina arbetskamrat vickan

Nu har jag gjort bort 3 nätter och nu går jag på 9 dagars ledigthet , helt underbart!!!
I söndagskväll så tog vi våra brukare och åkte till Havsbadet, först så var vi på en mässa i havsbadskyrkan och efter åt så blev det våfflor och kaffe/saft. Sen strosade vi runt och njöt av den varma härliga sommarkväll innan vi åkte hem.
Hundarna får sitta en hel del i hundgården men Ada och Minja håller på att gräva sig ur så man får hålla ett vakande öga på donnorna. Nu ska jag ta och gå och lägga mig för på eftermiddag när jag har hämtat Tim blir det att som vanligt åka och bada någonstans. I går och i söndags var vi på hamenviken och simmade men i dag lutar det att vi tar en tur ut till havsbadet, men vi får se hur vi gör det beror helt enkelt på hur vädret blir sen i dag! Ha en härlig dag i sommarvärmen:)